Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Λογοτεχνική «απόβαση» από τη Ρωσία στη ΔΕΒΘ

Γνωριμία με τη μεγάλη ρωσική λογοτεχνία, παιχνίδια γνώσεων και πολλά αναμνηστικά επιφυλάσσει για το ελληνικό κοινό το ρωσικό περίπτερο στη ΔΕΒΘ.

Γνωριμία με τη μεγάλη ρωσική λογοτεχνία, κλασική και σύγχρονη, παιχνίδια γνώσεων, εκδηλώσεις μνήμης για την Ημέρα της Νίκης και πολλά αναμνηστικά επιφυλάσσει για το ελληνικό κοινό το ρωσικό περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Στις 8 Μαΐου εγκαινιάζεται το ρωσικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, την οργάνωση του οποίου έχει αναλάβει η εφημερίδα «Rossiyskaya gazeta» με την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Για πρώτη φορά η Ρωσία εκπροσωπείται σε μία από τις μεγαλύτερες λογοτεχνικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, όπως γράφει το Russia Today, που παραδοσιακά προσελκύει εκδότες από όλο τον κόσμο, όπου έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν ιδέες, να μιλήσουν για τα σχέδιά τους, και τις απαιτήσεις του ελληνικού αναγνωστικού κοινού.

Στο ρωσικό περίπτερο θα διατίθενται πολύχρωμα εικονογραφημένα βιβλία για τη Ρωσία, ειδικά φυλλάδια για τη ρωσική λογοτεχνία στην ελληνική γλώσσα, αναμνηστικά και άλλα υλικά.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο ρωσικό περίπτερο θα διεξαχθεί παιχνίδι γνώσεων γύρω από τα έργα της κλασικής και σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας, και οι νικητές του θα βραβευτούν με αναμνηστικά και βιβλία.

Μία από τις ημέρες της έκθεσης συμπίπτει με την 9η Μαΐου, την Ημέρα της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν στο ρωσικό περίπτερο τη ζωντανή μετάδοση της Παρέλασης της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, να πάρουν την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου, αλλά και να δουν το υλικό πολυμέσων που βασίζεται στις παλιές πολεμικές ταινίες.

Ο Μακεδών