Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μέλι, ρακόμελο και γλυκά στη 10η Γιορτή Μελιού (φωτο)

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορα είδη μελιού, κηρήθρες, γλυκά και ρακόμελο, αλλά και διάφορα καλλυντικά.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε αυτό το τριήμερο τη 10η Γιορτή Μελιού στη Θεσσαλονίκη, την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορα είδη μελιού, κηρήθρες, γλυκά και ρακόμελο, αλλά και καλλυντικά όπως κηραλοιφές, κρέμες κ.α. 

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η μεταφορά και εφαρμογή της τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου (Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ.) στους παραγωγούς (Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Θεσσαλονίκης) οι οποίοι με σωστή ενημέρωση, εκπαίδευση, καθοδήγηση και έλεγχο από επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, παράγουν αγνά και υγιεινά προϊόντα τα οποία διατίθενται στους επισκέπτες-καταναλωτές-δημότες.

Συγχρόνως, κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης, με ομιλίες και διάφορες δράσεις μαθητές, παιδιά και επισκέπτες ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν τη ζωή της μέλισσας, τα προϊόντα της, τη διατροφική τους αξία καθώς και σε άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος που έχουν σχέση με την προσφορά της μέλισσας στον άνθρωπο.

Η εκδήλωση συνεχίζεται μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, στο Πάρκο Πεδίο του Άρεως (Λ. Στρατού απέναντι από την ΕΡΤ3).