Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μουσική πανδαισία στην νέα παραλία (φωτο+vid)

Δεκάδες σχήματα μουσικών του δρόμων έχουν παραταχθεί από τον Λευκό Πύργο μέχρι και την εξέδρα στο Μακεδονία Παλάς, γεμίζοντας μελωδίες την περιοχή.

Ήχοι λάτιν, τζαζ, ρεμπέτικοι και παραδοσιακοί πλημμύρισαν τη νέα παραλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ) για να υποστηρίξει τους μουσικούς του δρόμου.

Δεκάδες σχήματα μουσικών του δρόμου έχουν παραταχθεί από τον Λευκό Πύργο μέχρι και την εξέδρα μπροστά στο Μακεδονία Παλάς γεμίζοντας μελωδίες όλη την περιοχή. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την μουσική αυτή εκδήλωση καθως πολλοί περαστικοί σταματούν τη βόλτα τους για να παρακολουθήσουν τα μουσικά σχήματα που τους άρεσαν και να τα εμψυχώσουν με το χειροκρότημά τους.

«Είχε επιτυχία η εκδήλωση, στην οποία μάλιστα ήρθαν και εκπρόσωποι του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια μας» δήλωσε στη Voria.gr ο Δημήτρης Σφίγγος, εκπρόσωπος του ΣΜΒΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν σκέψεις να επαναληφθεί η μουσική αυτή γιορτή καθώς η προσέλευση τόσο του κόσμου όσο και των μουσικών του δρόμου ηταν μεγάλη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση στη σύλληψη ενός μουσικού πριν από τρεις περίπου μήνες από την αστυνομία, με την κατηγορία ότι ο καλλιτέχνης εμπίπτει στον νόμο για την επαιτεία. 

Αντιδρώντας στο συμβάν αυτό, ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος οργάνωσε τη σημερινή συμβολική κατάληψη της παραλίας από μουσικούς και μουσική.

Σε επιστολή που στάλθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Χατζόπουλος γράφει:

«... Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος θα εξακολουθήσει στο μεταξύ να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει την δραστηριότητα των "μουσικών του δρόμου" και αποφασίσαμε, αντί άλλης διαμαρτυρίας, να καλέσουμε μια Κυριακή εν ευθέτω χρόνω τις διάφορες ομάδες μουσικών και άλλων καλλιτεχνών της πόλης, να παραταχθούνε στην παραλία και να παίζουν για τους περαστικούς μουσική, τραγούδια, θεατρικά κ.ά. Για μια Ελεύθερη Τέχνη, Ζωντανή Παραλία, Ανοικτή Πόλη, Αλληλέγγυα Κοινωνία. Οι αρχές θα είναι βέβαια ευπρόσδεκτες και ελπίζουμε να παραβρεθούν και να απολαύσουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα».