Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευτικοί εμποδίζουν συνάντηση για την Παιδεία

Άγνωστο εάν θα ξεκινήσει η σύσκεψη, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει και ο γγ του υπουργείου Παιδείας - Τι δήλωσε για τη διαμαρτυρία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί συνάντηση που οργανώνει η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα περίπου 150 εκπαιδευτικοί, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Οι διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας πανό που καλούν σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης, συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο και στη συνέχεια εισέβαλαν και στην αίθουσα όπου ήταν προγραμματισμένη η σύσκεψη και η οποία ήταν άδεια. Μέχρι αυτή την ώρα παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

 

Οι διαμαρτυρόμενοι εισέβαλαν στην αίθουσα όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση

 

Για τη συνάντηση, που αφορά τα προβλήματα στον κλάδο της εκπαίδευσης, έχουν προσέλθει στο δημαρχείο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία και επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων, Αντώνης Λιάκος, και δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης.

 

«Επαναστατικές πιρουέτες»

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Παντής κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται για έναν απλό διάλογο, «αλλά για μια συζήτηση». «Ζητάμε από όλους τους φορείς να συνεισφέρουν τις προτάσεις τους», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία συνεργασία και όσοι διαφωνούν με τη συζήτηση θέλουν να μείνει η καταστροφή».

Ζήτησε, ακόμη, «να βοηθήσουμε όλοι για να γίνει η επανεκκίνηση».

Από την πλευρά του, ο κ. Λιάκος, υπήρξε πιο επιθετικός στις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για «χόκεϊ επί πάγου και επαναστατικές πιρουέτες».

Υπενθυμίζεται ότι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Ο ΠΛΑΤΩΝ» και Αν. Θεσσαλονίκης «Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» έχουν κηρύξει διώρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 12:00 έως τις 14:00.