Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα ένταση λόγω Κωνσταντοπούλου στη δίκη του Λάσα

Υπέβαλε αναφορά στον προϊστάμενο του Εφετείου και υποστήριξε ότι υπάρχουν πιέσεις ώστε να εκδοθεί ο κατηγορούμενος στη Γαλλία.

Αναφορά στον προϊστάμενο του Εφετείου υπέβαλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Λάσα Σουσανασβίλι, κάνοντας λόγο για «συνεννοήσεις εκτός της δικαστικής αίθουσας».

Όπως είπε η ίδια, υπάρχουν πιέσεις ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η εκδίκαση του Εφετείου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ώστε να εξυπηρετηθεί το αίτημα έκδοσης στη Γαλλία. Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε αναλάβει ως δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Σουσανασβίλι για την εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης. Σήμερα, όμως, η ίδια ανέλαβε την υπεράσπισή του και για τις κατηγορίες για τις οποίες ο 57χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό το 2012.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Βουλής, ήρθε και πάλι σε λογομαχία με την πρόεδρο της έδρας. Αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως δεν έχει λάβει την -πλούσια- δικογραφία και δεν είναι προετοιμασμένη και ζήτησε ένα εύλογο χρονικό περιθώριο. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής, διέκοψε ωστόσο τη δίκη.

Κατά τη λεκτική αντιπαράθεση της συνηγόρου με την πρόεδρο, η πρώτη διαμαρτυρήθηκε ότι δεν είναι αρκετός ο χρόνος. Χαρακτήρισε τη στάση του δικαστηρίου «αδιανόητη» και «άνευ προηγούμενου», λέγοντας ότι η ίδια προσβάλλεται, με την πρόεδρο να της απαντά: «Δεν σας προσέβαλε κανείς».

Στο τέλος, η δικηγόρος γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή υπέβαλε αναφορά και είπε μεταξύ άλλων ότι το δικαστήριο δεν σέβεται τα δικαιώματα του κατηγορούμενου και ότι επιφυλάσσεται για τη διαλεύκανση του τι πραγματικά συμβαίνει, αφού, όπως υποστήριξε, φαίνεται να υπάρχει πρόθεση, με αντιδικονομική διαδικασία να επισπευσθεί το Εφετείο για να εκδοθεί ο κατηγορούμενος στη Γαλλία.