Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έβαζε online αγγελίες για κινητά, αλλά δεν τα έδινε ποτέ

Ισχυριζόταν ότι πρόκειται για καινούριες συσκευές αλλά σε χαμηλότερη τιμή από την πραγματική τους αξία και του έστελναν χρήματα μέσω διαδικτύου.

Στα ίχνη χρήστη του διαδικτύου και στην εξιχνίαση τριών περιπτώσεων απάτης σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 23χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Συνγεκριμένα ο νεαρός, κατά το χρονικό διάστημα 21-01-2018 έως και 19-06-2018, αναρτούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, πλασματικές αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών από υποψήφιους αγοραστές.

Ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για καινούριες συσκευές αλλά σε χαμηλότερη τιμή από την πραγματική τους αξία, έπειθε τα υποψήφια θύματά του να του αποστείλουν χρήματα μέσω συγκεκριμένου τραπεζικού προγράμματος, πλην όμως δεν απέστειλε ποτέ τα υποτιθέμενα προς πώληση προιόντα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του αλλά και σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και πλήθος καρτών SIM, καθώς και μικρόδεμα κάνναβης, οπότε και συνελήφθη.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που κατάφερε να αποσπάσει από την παράνομη δραστηριότητά του ανέρχεται σε 1.640 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.