Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο ΣΕΘ στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση

Η κυβέρνηση επιμένει να κινείται στην πεπατημένη και αποτυχημένη πολιτική των επιβαρύνσεων σε φόρους τονίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης.

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις εξελίξεις στην οικονομία και το επιχειρείν κρούει για μια ακόμα φορά ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης, ο οποίος στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση της ΓΣΕΒΒΕ.

«Αντιμέτωποι με ακόμη έναν προϋπολογισμό φόρων και ύφεσης βρίσκεται η επιχειρηματική κοινότητα που διαπιστώνει πως οι προτάσεις που κατατίθενται στα αρμόδια υπουργεία από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων πέφτουν στο κενό. Η κυβέρνηση επιμένει να κινείται στην πεπατημένη και αποτυχημένη πολιτική των επιβαρύνσεων σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και στην περικοπή των εισοδημάτων των καταναλωτών, συντηρώντας με αυτό τον τρόπο τον φαύλο κύκλο της ύφεσης που δεν οδηγεί πουθενά. Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη δεινή πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις», σημειώνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΘ, το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε ενώ η ανάπτυξη, όπως φαίνεται, -παρά τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου- είναι πολύ μακριά ακόμη.

Η οικονομία μπορεί να επανεκκινήσει μόνο με τη μείωση των φορολογικών και άλλων επιβαρύνσεων, καθώς και με την άμεση υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που μένουν στα χαρτιά υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Οι επιπλέον φόροι θα απομυζήσουν το όποιο ελεύθερο εισόδημα έχει απομείνει στα νοικοκυριά και εν δυνάμει πελάτες των ελληνικών μικρών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα το μέλλον της αγοράς και της ελληνικής μεταποίησης να διαγράφεται δυσοίωνο. Αλλά και οι επιχειρήσεις που έχουν και εξωστρεφή προσανατολισμό βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι νέοι φόροι και το υψηλό κόστος εισφορών και ενέργειας, πλήττουν την ανταγωνιστικότητά τους», προσθέτει ο ΣΕΘ- «Νέοι Ορίζοντες» και καταλήγει: «Όσο η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του ίδιου μείγματος περιοριστικής πολιτικής ούτε επενδύσεις θα γίνονται, ούτε νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργούνται και ούτε φυσικά θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγική μηχανή της χώρας και την ανεργία».