Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο Τούρκος πρόξενος ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό

Εκδήλωση στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκης, στην πρώτη επέτειο από το πραξικόπημα. Υπεύθυνη η οργάνωση του Γκιουλέν.

Τις ευχαριστίες της Τουρκίας στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για «την υποστήριξή τους προς τη δημοκρατικά εκλεγμένη τουρκική κυβέρνηση από τις πρώτες ώρες της απόπειρας πραξικοπήματος», εξέφρασε ο Τούρκος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος, ο κ. Οκάν εξήρε στην ομιλία του το θάρρος και την αποφασιστικότητα του τουρκικού λαού, τονίζοντας ότι πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας βγήκαν στους δρόμους να σταθούν ενάντια στους πραξικοπηματίες. «Το τουρκικό έθνος έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι είναι και θα είναι πάντα υπέρ της δημοκρατίας» επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του κέρδισε με επιτυχία αυτή την σκληρή δοκιμασία της δημοκρατίας.

Επικαλούμενος δε, την εν εξελίξει δικαστική έρευνα στη χώρα του, επισήμανε ότι προκύπτουν «αδιαμφισβήτητες αποδείξεις» πως πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος βρίσκεται η «τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλλάχ Γκιουλέν (FETO)».

«Η τρομοκρατική οργάνωση αυτή, που έχει σχολεία, ΜΚΟ, επιχειρήσεις και ΜΜΕ σε 150 χώρες, θέλει να κερδίσει εξουσία και κυριαρχία όχι μόνο στην Τουρκία αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο» είπε ο Τούρκος πρόξενος και συμπλήρωσε: «Χρησιμοποίησε κάθε μέθοδο για να καταστρέψει όσους δεν είναι μαζί της και ως εκ τούτου προσπάθησε να κατακτήσει όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά όλο το κράτος της τουρκικής Δημοκρατίας για τις διαστρεμμένες φιλοδοξίες της». Ο ίδιος, καταλήγοντας στην ομιλία του, μετέφερε την αποφασιστικότητα του τουρκικού κράτους «να καταπολεμήσει αυτή την σκοτεινή, επικίνδυνη και μυστική δομή».