Skip to main content

Παρέμβαση εισαγγελέα για απορρίμματα-Αναζητά ευθύνες και από δημάρχους

Ο Εισαγγελέας καλεί να αναζητηθούν οι ευθύνες από τους υπαίτιους, δημιουργίας κινδύνων για τη δημόσια υγεία από τη μη περισυλλογή απορριμμάτων.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ζήτησε ο Διευθύνων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας από τον Διευθυντή Ασφαλείας για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για το θέμα των σκουπιδιών, με έγγραφό του προς την Εμμανουέλα Κετσιατζή, Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Η παρέμβαση πραγματοποιείται μετά την καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου και εν όψει της παραγγελίας της κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και ενόψει της κατάστασης.

Ο Εισαγγελέας καλεί να αναζητηθούν οι ευθύνες από τους υπαίτιους, δημιουργίας κινδύνων για τη δημόσια υγεία από τη μη περισυλλογή απορριμμάτων.

Ζητά να ληφθούν καταθέσεις από τους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Ωραιοκάστρου για αποσαφήνιση των συνθηκών από τη μη περισυλλογή των απορριμμάτων. Επίσης, ζητά να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων και ποιες ήταν οι ενέργειες ή παραλείψεις τους, εάν υπήρξαν τρόποι συλλογής των απορριμμάτων και αν εφαρμόστηκαν. Εάν δεν εφαρμόστηκαν να αναζητηθούν ευθύνες από τους αρμόδιους δημάρχους και δημαρχιακά όργανα.

Ο Εισαγγελέας τέλος ζητά να διερευνηθούν εάν τελέστηκαν αδικήματα για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας λόγω κατάληψης ή αν υπήρχε το νόμιμο προσωπικό ασφαλείας κατά την απεργία.