Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να μεταφέρουν παράνομα 87 αλλοδαπούς

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών αρχών , απετράπη η παράνομη μεταφορά 87 αλλοδαπών. Συνελήφθησαν για την υπόθεση 5 άτομα.

Στη φάκα πιάστηκαν από τις αστυνομικές αρχές πέντε άτομα ενώ απέτρεψαν την παράνομη διακίνηση 87 συνολικά αλλοδαπών.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 38, 34, 52 και 26 ετών  και 49χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε λεωφορείο με πινακίδες άλλης χώρας, 87 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων 46 ανήλικοι, έχοντας ως οδηγό τον 49χρονο, με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Οι υπόλοιποι συνεργοί νωρίτερα, είχαν αναλάβει, κατά περίπτωση, το ρόλο της μεταφοράς των αλλοδαπών στο εν λόγω λεωφορείο. Επιπλέον προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, θα κατέβαλαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 5.000 δολαρίων έκαστος (τμηματικά), έχοντας ως τελικό προορισμό, έτερη χώρα της Ευρώπης.

Κατασχέθηκαν συνολικά: το παραπάνω λεωφορείο, ως μέσο της παράνομης μεταφοράς, και από την κατοχή των διακινητών, το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ και 7 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.