Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ψυχιατρικό τμήμα ανοίγει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Η δυναμικότητα του Τμήματος ανέρχεται σε δώδεκα κλίνες και ο χώρος στον οποίο αυτές αναπτύσσονται πληροί τις προδιαγραφές, αναφέρει το νοσοκομείο.

Η έναρξη λειτουργίας του Ψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τρίτη, 29 Μαΐου.

Το τμήμα θα παρέχει υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς χρήζοντες ψυχιατρικής νοσηλείας, επιδιώκοντας την άρτια λειτουργία ενός δημόσιου κλινικού περιβάλλοντος ψυχιατρικής φροντίδας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το νεοσυσταθέν Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας στελεχώνεται με ανθρώπινο δυναμικό το οποίο διαθέτει γνωστική επάρκεια, ώστε να προβεί στον κατάλληλο θεραπευτικό σχεδιασμό, στην παρακολούθηση και εκτίμηση των ψυχολογικών και σωματικών αναγκών των ασθενών, καθώς και στην πρόληψη απρόβλεπτων επειγουσών καταστάσεων».

«Η δυναμικότητα του Τμήματος ανέρχεται σε δώδεκα κλίνες και ο χώρος στον οποίο αυτές αναπτύσσονται πληροί το σύνολο των απαιτήσεων και προδιαγραφών λειτουργίας μιας ψυχιατρικής κλινικής, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας την υφιστάμενη κτιριακή υποδομή και τις επί συνόλου παροχές υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας», καταλήγει η ανακοίνωση.