Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ράλι και γιορτή «καθαρού» αυτοκινήτου το Σαββατοκύριακο

Εντυπωσιακά ηλεκτρικά, υβριδικά και εναλλακτικών καυσίμων οχήματα στο Δημαρχείο και την Παραλία. Ανάμεσά τους κι ένα Tesla S 90 D...

Μια μεγάλη γιορτή για τα «καθαρά» οχήματα διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο, με κορυφαία εκδήλωση το 11ο οικολογικό ράλι, στο οποίο θα συμμετάσχουν ηλεκτρικά, υβριδικά και εναλλακτικών καυσίμων αυτοκίνητα.

Ήδη η σχετική προετοιμασία έχει ολοκληρωθεί και αύριο αναμένεται η άφιξη των πληρωμάτων στη Θεσσαλονίκη. Το Σαββατοκύριακο με τις εκδηλώσεις για τα «ακαθαρά» οχήματα και φυσικά το «πρωτάθλημα ακριβείας με καθαρά οχήματα» διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ) και φέτος μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει κι ένα Tesla S 90 D, από τα πλέον σύγχρονα «καθαρά» αυτοκίνητα και συνάμα εξαιρετικά εντυπωσιακό.

Τα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν το πρωί του Σαββάτου στο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης για τις διαδικασίες του διοικητικού και τεχνικού ελέγχου και στις 15.00' έχει προγραμματιστεί να εκκινήσουν από το χώρο του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην παραλία για το πρώτο σκέλος της διαδρομής. Θα επιστρέψουν στο χώρο του Δημαρχείου αργά το απόγευμα και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 8.30' το πρωί της Κυριακής, όταν θα αναχωρήσουν για το δεύτερο και τελευταίο σκέλος της διαδρομής. Το βράδυ, η εκδήλωση θα κλείσει με την τελετή απονομής των επάθλων.

Τη διοργάνωση υποστηρίζει το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΤΕΤΑ, συμμετέχοντας μάλιστα με ένα υβριδικό και δυο ηλεκτρικά οχήματα.

Την Κυριακή μεταξύ 12.30' και 15.00' οι φίλοι του αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά προσομοιωτές οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας και ερευνητικά οχήματα, σε περιήγηση στους χώρους του ΙΜΕΤ.