Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σαφάρι ελέγχων το τελευταίο 24ωρο - 25 συλλήψεις

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντός καταστήματος στο κέντρο πόλης, αφαίρεσε τσάντα γυναίκας.

Στη σύλληψη συνολικά 25 ατόμων για διάφορα αδικήματα προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Αστυνομίας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

- 5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

- 2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 30χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 ετών και 40 ημερών για Ληστεία, παράβαση Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και Απείθεια.

- 3 άτομα για περιπτώσεις κλοπής. Μεταξύ αυτών και 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντός καταστήματος στο κέντρο πόλης, αφαίρεσε τσάντα γυναίκας, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο αφαίρεσε από δύο ανυποψίαστους πολίτες τα πορτοφόλια τους κι ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση σύλληψης 41χρονου ομογενούς ο οποίος αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο ημεδαπής και όπως προέκυψε από την έρευνα, σε προγενέστερο χρόνο, εισήλθε σε ανασφάλιστο φορτηγό, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.

- 3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

- 5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί ρύθμισης και διενέργειας παιγνίων.

- 7 άτομα, διότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 4 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.