Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες κατά του πολυνομοσχεδίου (upd)

Στο τέλος της πορείας των αντιεξουσιαστών υπήρξε ένταση στην Καμάρα, καθώς πετάχτηκαν μολότοφ κατά μηχανής αστυνομικού της Ομάδας Ζήτα.

του Γιάννη Λέκκα και της Βάσιας Μπάρμπα

Τρεις συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στα μέτρα που ψηφίζονται απόψε στη Βουλή.

Περίπου 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Γύρω στις 20.00 ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μέσω των οδών Εγνατία - Αγ. Σοφίας - Τσιμισκή - Βενιζέλου.

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν άτομα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Τα περίπου 500 άτομα ξεκίνησαν πορεία λίγο μετά τις 20.00. Στο τέλος της πορείας υπήρξε ένταση στην Καμάρα, καθώς πετάχτηκαν μολότοφ κατά μηχανής αστυνομικού της Ομάδας Ζήτα, η οποία τυλίχτηκε στις φλόγες (δείτε εδώ).

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στον Λευκό Πύργο από τη ΛΑΕ και την ΣΠΙΘΑ. Περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία. Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει μεγάλα πανό που ανέγραφαν: «Όχι στη κατοχή».