Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύγχυση με την παραμονή του Αβέρωφ - Πότε αποπλέει

Παρότι στην ιστοσελίδα του θωρηκτού ως τελευταία επισκέψιμη ημέρα εμφανίζεται η 17η Δεκεμβρίου, το Αβέρωφ θα αποπλεύσει τελικά πολύ νωρίτερα

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να επισκεφθούν το θωρηκτό Αβερώφ, καθώς το ιστορικό πλοίο θα αποπλεύσει την Τρίτη για τη μαρίνα Φλοίσβου. 

Τις τελευταίες ώρες προκλήθηκε σύγχυση αναφορικά με την ημέρα απόπλου του Αβέρωφ. Στην επίσημη ιστοσελίδα του, αναφέρεται ότι το θωρηκτό θα παραμείνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου και ότι μάλιστα θα είναι επισκέψιμο μέχρι εκείνη την ημερομηνία (δείτε εδώ).

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε στη Voria.gr ο εκπρόσωπος τύπου του Πολεμικού Ναυτικού, σήμερα Κυριακή είναι η τελευταία ημέρα που το πλοίο-μουσείο είναι επισκέψιμο για το κοινό της πόλης.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, που ενδεχομένως θα υπάρξει σήμερα, τελευταία ημέρα επισκέψεων, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο το ωράριο του πλοίου να παραταθεί κατά δύο ώρες. Συγκεκριμένα, ενδέχεται το πλοίο να παραμείνει ανοιχτό για το κοινό συνεχόμενα μέχρι τι 17.00, παρότι, σύμφωνα με το κανονικό του ωράριο, σταματάει να δέχεται κόσμο από τις 13.00 έως τις 15.00. 

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» πρόκειται να αποπλεύσει από το λιμένα Θεσσαλονίκης πρωινές ώρες της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017 και να πλεύσει προς τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα Φλοίσβου. Κατά τον πλου, το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» θα συνοδεύεται από τη φρεγάτα ΕΛΛΗ.

Τελευταία μέρα επισκεπτηρίου είναι η Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017.

Κατά τον απόπλου του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» από τη Θεσσαλονίκη ενθαρρύνεται η τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών και Συλλόγων.