Skip to main content

Ψήφισμα στον Άνθιμο επέδωσε η Επιτροπή Παύλος-Μελάς (vid)

Η Επιτροπή ζητά από τον Μητροπολίτη να «υπερασπιστεί τον αγώνα των Ελλήνων της Μακεδονίας και όλων των Ελλήνων» και να συσπειρώσει όλους τους ιερείς.

της Αρετής Τασούλα

Επιστολή - ψήφισμα προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο επέδωσε η Επιτροπή «Παύλος Μελάς - Σύγχρονος Μακεδονικός Αγώνας» σχετικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η Επιτροπή ζητά από τον Μητροπολίτη να «υπερασπιστεί τον αγώνα των Ελλήνων της Μακεδονίας και όλων των Ελλήνων» και να συσπειρώσει όλους τους ιερείς και τους κληρικούς της μητρόπολης καθώς και τους ιεράρχες της Μακεδονίας στον αγώνα των πολιτών.

Παράλληλα εκφράζουν την απογοήτευσή τους προς τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας, Μητροπολίτες - Περιφερειάρχες - Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έπραξαν όσα θα μπορούσαν από τη θέση εξουσίας που κατέχουν.

«Είχατε την ευκαιρία να κάνετε πολλά σεβασμιότατε αλλά δεν τα πράξατε πριν την υπογραφή της συμφωνίας» αναφέρει το ψήφισμα.

Τα μέλη της Επιτροπής έστησαν μικροφωνική και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ εξέφρασαν και την αντίθεσή τους στην απόφαση της κοινής συνεδρίασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που ζητά δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.