Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε τρεις για πλαστά χαρτονομίσματα και κάνναβη

Ένας εκ των συλληφθέντων πραγματοποιούσε συναλλαγές μικρής χρηματικής αξίας με πλαστά χαρτονομίσματα που του διέθεταν οι δύο συνεργοί του

Στην εξιχνίαση υπόθεσης κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και στη σύλληψη τριών ατόμων οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου και η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 65, 70 και 43 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και παράβασης του Νόμου Περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί σε υπαίθρια λαϊκή αγορά στην περιοχή της Άνω Πόλης, κληθέντες αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν την 43χρονη, η οποία πραγματοποιούσε αγορές προϊόντων καταβάλλοντας πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, λαμβάνοντας ως ρέστα γνήσια χρήματα.

Επίσης, στην κατοχή της παραπάνω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα  πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τέσσερα αποκόμματα από σκισμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 97,20 ευρώ, ως προερχόμενο από τις συναλλαγές της.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι η συλληφθείσα παραλάμβανε τα πλαστά χαρτονομίσματα από τον 70χρονο, που λειτουργούσε κατ’ εντολή του 65χρονου, με σκοπό να πραγματοποιεί (η 43χρονη) συναλλαγές μικρής χρηματικής αξίας και να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος από τα χρήματα που λάμβανε ως ρέστα.

Άμεσα, οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατά την οποία εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο άντρες στις περιοχές του κέντρου της πόλης και των Συκεών.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία που διαμένει ο 65χρονος, καθώς και σε ταράτσα παρακείμενης πολυκατοικίας που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 11 παραχαραγμένα νομίσματα των 50 ευρώ, 69 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, 2 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ, 3 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των - 5 ευρώ,
- 1 δέμα και 3 μικροδέμα κάνναβης συνολικού βάρους 350,1 γραμμαρίων,
- 12 ναρκωτικά δισκία,
- 1 ηλεκτρονική ζυγαριά και

Το χρηματικό ποσό των 2.850 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες συναλλαγές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.