Skip to main content

Βίντεο: Ξύλο μεταξύ μεταναστών στη λαϊκή της Ξηροκρήνης

Εβδομαδιαίο φαινόμενο οι άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης - Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι - Δείτε βίντεο

Σε... πεδίο μάχης μετατρέπεται κάθε Σάββατο η λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, στη Θεσσαλονίκη. 

 

Σήμερα το πρωί περίπου 20 Πακιστανοί μετανάστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, κρατώντας καδρόνια και πέτρες, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και το παρεμπόριο άλλων προϊόντων. Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου εξαφανίστηκαν πριν αφιχθούν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις.

Αργότερα, όμως, μόλις οι αστυνομικοί αποχώρησαν, άναψε νέα εστία: άλλοι μετανάστες ήρθαν στα χέρια για τους ίδιους λόγους, με τον έναν, μάλιστα, να εκδιώκεται από το σημείο όπου διέθετε τα... καλούδια του.

Κάθε βδομάδα τα ίδια

Όπως κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής στη Voria.gr, οι συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών είναι καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή ή μάλλον... εβδομαδιαίο αφού κάθε Σάββατο που γίνεται η λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, δεκάδες αλλοδαποί συγκεντρώνονται σε παράνομη αγοραπωλησία λαθραίων αντικειμένων πλησίον της λαϊκής και σημειώνονται επεισόδια μεταξύ τους.

Ο κάτοικος διαμαρτυρήθηκε μάλιστα για τη στάση της αστυνομίας που, όπως υποστήριξε, «περιορίζεται στο να διώχνει νωρίς το πρωί τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα για να μπορεί να γίνει η λαϊκή και δεν παρεμβαίνει στα φαινόμενα εγκληματικότητας».

Δείτε βίντεο της Voria.gr από συμπλοκή ανάμεσα σε μετανάστες: