Skip to main content

Νοτοπούλου: Σταδιακά σε βάθος τριετίας τα 4χρονα στα νηπιαγωγεία

Η κ. Νοτοπούλου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία πως η ρύθμιση θα εφαρμοστεί σταδιακά, σε βάθος τριετίας και πως διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας.

Με την προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Aμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, η πρόεδρος των εργαζομένων βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και μία εκπρόσωπος των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο κινητοποιήσεων κατά της υποχρεωτικής ένταξης των παιδιών από τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία, ρύθμιση την οποία προωθεί η κυβέρνηση. 

Βρεφονηπιοκόμοι και δήμαρχοι ζητούν την απόσυρση της διάταξης καθώς και τη σύσταση ομάδας εργασίας προκειμένου να αρχίσει διάλογος γύρω από το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Νοτοπούλου επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργού ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας.

Η κ. Νοτοπούλου διευκρίνησε στην αντιπροσωπεία ότι η δίχρονη προσχολική θα εφαρμοστεί σταδιακά και σε βάθος τριετίας. Συγκεκριμένα, αρχικά θα αφορά 200 δήμους σε όλη τη χώρα, αλλά δεν θα είναι υποχρεωτική μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Ξεκινά μια διαδικασία σταδιακής ολοκλήρωσης των προϋποθέσεων, σε συνεννόηση με τους δήμους και θα συσταθεί ομάδα εργασίας ώστε να αποφασιστούν όλα τα βήματα υλοποίησης, φέρεται να είπε η κ. Νοτοπούλου.