Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ιδιοκτήτρια εστιατορίου - Δεν έκοβε αποδείξεις

Συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Ελέγχους σε καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το τελευταίο δεκαήμερο κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), καθώς και κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Κατά τους ελέγχους σε δ;yο εστιατόρια και μία καφετέρια διαπιστώθηκε, η μη έκδοση, συνολικά, 18 αποδείξεων. Στην περίπτωση τους ενός εστιατορίου, συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, καθώς διαπιστώθηκε μη εκδοση δεκατριών 13 αποδείξεων συνολικής αξίας 389 ευρώ και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Επίσης έγινε έλεγχος και σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας ενδυμάτων, ιδιοκτησίας υπηκόου Μπανγκλαντές, στον Αγ. Παντελεήμονα στην Αθήνα. Εκεί διαπιστώθηκε να εργάζονται δύο αλλοδαποί υπήκοοι Μπανγκλαντές, εκ των οποίων ο ένας χωρίς την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών, για την διαπίστωση τυχών άλλων φορολογικών παραβάσεων, ενώ για την επιβολή προστίμου σχετικά με την παροχή ανασφάλιστης εργασίας το πρόστιμο θα επιβληθεί από το Σ.ΕΠ.Ε., το ύψος του οποίου κατά πρώτη εκτίμηση υπερβαίνει τις 10.000.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.