Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 22 άτομα για ναρκωτικές ουσίες

Οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη προχωρούν σε στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών

Συνολικά 22 άτομα συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα στη Θεσσαλονίκη, κατά το τελευταίο 24ωρο. 

Οι αστυνομικές αρχές προχωρούν σε στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί Ομάδας Π.Κ.Ε., προσωπικό Τμημάτων Ασφαλείας και Αστυνομικών Τμημάτων και αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν 16 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. :

- 38χρονου αλλοδαπού, που συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης και απόφαση, με συνολική ποινή κάθειρξης 55 ετών και χρηματική ποινή 180.000 ευρώ, για διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

- 38χρονης αλλοδαπής, που συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διότι σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του 2ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, για ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση σε πλαστογραφία καθώς και για απάτη κατά συναυτουργία, με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημιά που υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ.

Επίσης συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ψυχοτρόπων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.