Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνεργασία δήμου - Greenpeace για την ηλιακή ενέργεια

Συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με τη Greenpeace για την ανάδειξη της ηλιακής ενέργειας ως μέσου άσκησης κοινωνικής πολιτικής

Κοινή δράση αναλαμβάνουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Greenpeace, με στόχο την ανάδειξη της ηλιακής ενέργειας ως μέσου άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Στόχος της συνεργασίας των δύο φορέων είναι η εγκατάσταση του πρώτου στην Ελλάδα φωτοβολταϊκού συστήματος με εικονική αυτοπαραγωγή (virtual net-metering), σε στέγη σχολικού συγκροτήματος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τη δράση θα παρουσιάσουν ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης και ο Γενικός Διευθυντής της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 12.00, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και του Διευθυντή Εκστρατειών της Greenpeace, Δημήτρη Ιμπραήμ.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ο απολογισμός από τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, που τοποθετήθηκαν σε στέγες και δώματα 50 σχολικών και δημοτικών κτηρίων, έργο το οποίο ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2016.