Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 85χρονου παιδεραστή

Πρόκειται για τον Λεβέντη Σπυρίδωνα του Στεφάνου ο οποίος συνελήφθη για αποπλάνηση παιδιού όπως και ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 85χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για τα κακουργήματα της αποπλάνησης παιδιού 12 ετών, όχι όμως τα 14 έτη ηλικίας και κατ’ εξακολούθηση και της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, με παθόντα που συμπλήρωσε τα 10, όχι όμως τα 15 έτη της ηλικίας του, κατ’ εξακολούθηση.

Ο 85χρονος συνελήφθη στις 25-05-2017, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς .

Ειδικότερα, πρόκειται για τον Λεβένη Σπυρίδωνα του Στεφάνου, γεν. στις 24-04-1932 στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, με ισχύ έως 31-08-2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, κρίνεται αναγκαία ώστε να γίνει ευχερέστερη η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αξιόποινων πράξεών του, καθόσον έτσι θα καταστεί δυνατό, για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις του κατηγορουμένου να προσφύγουν στις αρμόδιες αρχές προς διερεύνηση των πράξεών του.

Ο ηλικιωμένος κακοποιούσε σεξουαλικά τον ανήλικο έναντι αμοιβής, της τάξης των 5-10 ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ηλικιωμένος γνωρίστηκε με το παιδί όταν ο τελευταίος πήγε να του πει τα κάλαντα.