Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στήθηκαν στην ουρά για λίγα τρόφιμα για το Πάσχα (φωτο)

Οι δικαιούχοι έλαβαν ένα πακέτο με τρόφιμα, από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων, τα οποία συγκέντρωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Έξω από τα γραφεία των δημοτικών κοινοτήτων του δήμου Θεσσαλονίκης στήθηκαν το μεσημέρι δεκάδες πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Έλαβαν ένα πακέτο με τρόφιμα (λάδι, κοτόπουλο, όσπρια, ζυμαρικά, τσουρέκι), από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων, τα οποία συγκέντρωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διανεμηθούν ενόψει των εορτών του Πάσχα στους δικαιούχους.



Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρο Λεκάκη, διανεμήθηκαν 700 σακούλες στους δικαιούχους με τρόφιμα. «Προσπαθούμε να τους ανακουφίσουμε με διακριτικότητα», σημείωσε, σε δήλωσή του.

Η διανομή πραγματοποιείται από τις 13.00 έως 15.00, στους χώρους των Δημοτικών Κοινοτήτων για τους κατοίκους της 1ης, 3ης και 5ης  Δημοτικής Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, καθώς και στο κτίριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, επί της οδού Μοναστηρίου 53-55, για τους κατοίκους της 2ης  Δημοτικής Κοινότητας.

Την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί η διανομή της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στις εγκαταστάσεις της.

Παράλληλα, η αλυσίδα καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής υπευθυνότητας  με σκοπό την στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη, δωρίζει καλάθια με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι σε 150 οικογένειες, μετά από υπόδειξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και αντίστοιχη ενημέρωση των δικαιούχων.