Skip to main content

Αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων για τα επεισόδια στον Λευκό Πύργο

Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία δύο ημερών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη των δύο συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια στον Λευκό Πύργο, μετά από αίτημα των δικηγόρων τους.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ούτως ώστε να μελετήσουν τη δικογραφία και να ετοιμάσουν την υπεράσπιση.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους δύο συλληφθέντες (αμφότεροι μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου) είναι αντίσταση κατά της Αρχής, πρόκληση σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης και οπλοχρησία.

Πρόκειται για δύο άνδρες, 20 και 25 ετών. Ο τρίτος συλληφθέντας, ένας 17χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή εισαγγελέα.

Νέα ένταση κατά την αποχώρηση

Μετά το επεισόδιο κατά την είσοδο αντιεξουσιαστών στο Δικαστικό Μέγαρο, που βρέθηκαν εκεί σε ένδειξη αλληλεγγύης, ένταση σημειώθηκε και κατά την αποχώρησή τους, όταν υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός με αστυνομικούς των ΥΜΕΤ.