Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Ταλαιπωρία και οργή για το μπλακ άουτ λόγω... οπτικών ινών

Πώς η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών οδήγησε σε μπλακ άουτ. Πληρώνουμε ακριβά σε χρόνο, χρήμα και νεύρα την είσοδο στην εποχή του γρήγορου Ίντερνετ.

Τα δίκτυα οπτικών ινών καταργούν ως γνωστό κάθε όριο στην ταχύτητα του Internet. Αυτό, τουλάχιστον, ισχύει στον υπόλοιπο κόσμο γιατί στην Ελλάδα του 2018 και δη τη Θεσσαλονίκη η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών καταργεί... όλα τα υπόλοιπα δίκτυα κοινής ωφέλειας, του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

Ακόμη ένα σουρεαλιστικό επεισόδιο ελληνικής πραγματικότητας διαδραματίστηκε σήμερα στην περιοχή του Βαρδάρι, όταν νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιούνται για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών από τη Vodafone στη συμβολή των οδών Βάκχου και Ταντάλου κόπηκε καλώδιο του ΟΤΕ και έμειναν χωρίς τηλέφωνο και σύνδεση ίντερνετ γραφεία, καταστήματα και σπίτια. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, έγινε το... απίστευτο! Κατά τις ίδιες εργασίες κόπηκε και καλώδιο της ΔΕΗ αφήνοντας χωρίς ηλεκτροδότηση την ευρύτερη περιοχή του Βαρδάρι, της Ξηροκρήνης και των Αμπελοκήπων.

Διαβάστε εδώ: Μπλακ άουτ στη Δυτική Θεσσαλονίκη εξαιτίας εργασιών για οπτικές ίνες

Δεκάδες πολίτες ταλαιπωρήθηκαν για περισσότερες από 7 ώρες, καθώς περίπου 200 τηλεφωνικές γραμμές ήταν εκτός λειτουργίας μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από συνεργεία του ΟΤΕ λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Μικρότερο ήταν το πρόβλημα από τη διακοπή ρεύματος με την ηλεκτροδότηση να αποκαθίσταται λίγη ώρα μετά το συμβάν.

Προς το παρόν δηλαδή κάποιοι πληρώνουν την είσοδο της Θεσσαλονίκης στην εποχή του γρήγορου Ίντερνετ ακριβά σε χρόνο, χρήμα και νεύρα είτε γιατί η χαρτογράφηση του δικτύου των εταιρειών κοινής ωφέλειας είναι λανθασμένη είτε γιατί κάποιος δεν διαβάζει σωστά τη χαρτογράφηση και άρα δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.

Αναζητώντας μία λογική εξήγηση για το παράλογο του πράγματος η Voria.gr απευθύνθηκε στη Vodafone ζητώντας την επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας για τη ζημιά που προκλήθηκε.

Στην απάντησή της η Vodafone επισημαίνει ότι το πρόβλημα με τα παρακείμενα δίκτυα παρουσιάστηκε λόγω απόκλισής τους από τις προδιαγραφές που της είχαν κοινοποιηθεί, ενώ ζητεί συγγνώμη από τους πολίτες για την όποια ταλαιπωρία.

Η Vodafone για το μπλακ άουτ-Συγγνώμη για την ταλαιπωρία