Skip to main content

O Μάκης Κυριζίδης με τη «Θεσσαλονίκη Θετικά» υποψήφιος δήμαρχος

Εμείς δεν θεωρούμε ότι οι Θεσσαλονικείς είναι σκοταδιστές ούτε οπισθοδρομικοί, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος των «Εντάξει».

«Θεσσαλονίκη Θετικά» θα είναι το όνομα της νέας παράταξης με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο των γαλάζιων «Εντάξει», Μάκη Κυριζίδη, ο οποίος θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο κ. Κυριζίδης ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του και δήλωσε πως η παράταξή του «δεν θα πει τι κάνουν οι άλλοι ή τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι, αλλά θα θα λέμε μόνο για ό,τι κάνουμε εμείς».

Ακόμη, ο κ. Κυριζίδης εξαπέλυσε κριτική κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας πως «οχυρώθηκε στο άρμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και χαρακτηρίζει όποιον διαφωνεί μαζί του ως σκοταδιστή».

«Εμείς δεν θεωρούμε ότι οι Θεσσαλονικείς είναι σκοταδιστές ούτε οπισθοδρομικοί», είπε ο κ. Κυριζίδης και τόνισε: «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η κομματική αντιπαράθεση, θα πούμε μόνο για αυτά που θα κάνουμε εμείς».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δύο ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι των «Εντάξει», της παράταξης της οποίας ηγείται ο Σταύρος Καλαφάτης, οι Στέφανος Γογάκος και Δημήτρης Ράπτης αλλά και δύο «εκπλήξεις»: ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης», Γιώργος Αβαρλής.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Σταύρου Καλαφάτη, ότι δεν θα είναι επιθυμητός στους «Εντάξει» εάν σχηματίσει δική του παράταξη, ο κ. Κυριζίδης απάντησε: «Εγώ υπερασπίζομαι το δικαίωμα του καθενός στο εκλέγειν και το εκλέγεσθαι».

«Δεν υπάρχει καμία διάσπαση στους "Εντάξει". Η θέσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι ίδιες με αυτές ως μέλος των "Εντάξει". Δεν θα έχουμε καθόλου διαφωνίες», είπε ο κ. Κυριζίδης, ενώ ανέφερε επίσης ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον κ. Καλαφάτη τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κυριζίδης είπε ότι θα παραμείνει στέλεχος της ΝΔ, ενώ για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «είναι ένας σύγχρονος πολιτικός που κρατάει τον λόγο του και στην τελευταία του συνέντευξη είπε πως δεν θα δώσει κανένα "χρίσμα" στην αυτοδιοίκηση, οπότε δεν έχει κανένα νόημα να χτυπήσουμε την πόρτα της ΝΔ».

«Πάντως, όποιος θέλει να μας στηρίξει, είναι ευπρόσδεκτος», συμπλήρωσε. Τέλος, σε ερώτηση για το αν είναι νωρίς να ξεκινήσει την προεκλογική του προσπάθεια, ο κ. Κυριζίδης απάντησε: «Όπως γνωρίζετε, εγώ στερούμαι αναγνωρισιμότητας, δεν ανήκω σε οικογένεια πολιτικών ούτε είμαι εκλεγμένος βουλευτής, επομένως έχω τον διπλάσιο δρόμο να διανύσω για αυτό ξεκινάω νωρίς».

Στο προσεχές διάστημα η παράταξη «Θετικά» θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της πόλης ώστε να διαμορφώσει το πρόγραμμά της, το οποίο θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο τέλος του Οκτωβρίου, όπως ενημέρωσε ο κ. Κυριζίδης.