Skip to main content

Θεσσαλονίκη: O ΕΦΚΑ βγάζει στο σφυρί το δυάρι 62χρονης

Την κατοικία της κινδυνεύει να χάσει η επαγγελματίας του χώρου της ένδυσης Δ.Κ. μετά από κατάσχεση που επέβαλε ο ΕΦΚΑ λόγω οφειλών της στο ΙΚΑ.

Σε αναγκαστική κατάσχεση α’ κατοικίας στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης προέβη στις 3 Οκτωβρίου ο ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, πρόκειται για ένα δυάρι μιας 62χρονης με οφειλές προς το Ταμείο.

Συγκεκριμένα, την κατοικία της κινδυνεύει να χάσει η επαγγελματίας του χώρου της ένδυσης Δ.Κ. μετά από κατάσχεση που επέβαλε ο ΕΦΚΑ πριν από λίγες ημέρες λόγω οφειλών της στο ΙΚΑ.  Η κρίση των τελευταίων ετών οδήγησε την 62χρονη, η οποία βοηθά οικονομικά και το ένα της παιδί που έχει αναπηρία, σε ασφυξία, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εξοφλήσει στον ΕΦΚΑ τα τελευταία 32.000 ευρώ από τις οφειλές της, οι οποίες με τις προσαυξήσεις ανήλθαν σε 63.898 ευρώ.

Κάπως έτσι, τον Οκτώβριο του 2017 κατασχέθηκε η πρώτη κατοικία της, ένα σπίτι στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης 64 τ.μ., αξίας μόλις 34.000 ευρώ, όπως αποδεικνύει και το κατασχετήριο από το Περιφερειακό ΚΕΑΟ Θεσσαλονίκης και τον τοπικό ΕΦΚΑ που της επιδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η οφειλέτρια μάλιστα βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση διότι το σπίτι το απέκτησε με δάνειο, αποτελεί την κύρια κατοικία της και το εξυπηρετεί με ρύθμιση, ενώ το ίδιο κάνει και με τα χρέη στην Εφορία, μια που είναι ενταγμένη στις 100 δόσεις.

Η γυναίκα, επίσης, δεν μπορεί να τύχει προστασίας μέσω του νόμου Κατσέλη διότι έχει εμπορική ιδιότητα και πλέον διακινδυνεύει σοβαρά να χάσει το σπίτι της και να μείνει στον δρόμο. Και φυσικά η περιπέτεια δεν τελειώνει εδώ, διότι θα χάσει μεν το σπίτι της αλλά θα εξακολουθεί να οφείλει.