Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τον Αστερόκοσμο θα επισκεφθούν 3.500 προσφυγόπουλα

Στόχος των διοργανωτών είναι τα προσφυγόπουλα να απολαύσουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς και να χαρούν τα παιχνίδια του χριστουγεννιάτικου πάρκου.

Τις πύλες του χριστουγεννιάτικου «Αστερόκοσμου» θα διαβούν τις πρώτες ημέρες του νέου έτους 3.500 προσφυγόπουλα από 12 δομές φιλοξενίας προσφύγων του νομού Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία δράση που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από κοινού με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με τη συνεργασία της ΜΚΟ Intervolve και την υποστήριξη του ομίλου Ζορπίδη, του Magic Park, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της ΕΥΑΘ και προξενικών αρχών της πόλης.

Οι επισκέψεις των προσφυγόπουλων στον «Αστερόκοσμο», που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα τριών-τεσσάρων ημερών. Στόχος των διοργανωτών είναι τα προσφυγόπουλα να απολαύσουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς, να χαρούν τα παιχνίδια του χριστουγεννιάτικου πάρκου και να νιώσουν το εορταστικό πνεύμα των ημερών.

«Η ΔΕΘ-Helexpo, συνεπής με τον κοινωνικό της ρόλο, συνεχίζει να να συμβάλλει με όλα τα μέσα που διαθέτει σε δράσεις για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά» αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία.