Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τον κόμβο του αεροδρομίου έκλεισαν οι αγρότες (video)

Οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους απέναντι από τις κλούβες των ΜΑΤ, κορνάροντας και πετώντας δυναμιτάκια. Τα είπαν με Τζιτζικώστα.

Στο κόμβο του αεροδρομίου κατέφθασαν οι αγρότες που βρίσκονταν προηγουμένως στο μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διασταύρωση της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής με την Εθνική Οδό Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης που οδηγεί στον αερολιμένα «Μακεδονία» θα αποκλειστεί για περίπου δύο ώρες έπειτα από διαπραγματεύσεις αγροτών με την αστυνομία.

Προς το παρόν, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους απέναντι στις κλούβες των ΜΑΤ, κορνάροντας και πετώντας δυναμιτάκια.

Σε κάποια στιγμή μάλιστα είχαν πιάσει με τα χέρια τους το περιπολικό και το ταρακουνούσαν ενώ λίγο αργότερα πέταξαν ένα δυναμιτάκι στα πόδια ανδρών της αστυνομίας, οι οποίοι μόλις το κατάλαβαν απομακρύνθηκαν.

Οι αγρότες θα αποκλείσουν τον κόμβωο γύρω στις 20.00.

Σημειώνεται ότι σταδιακά τα αυτοκίνητα έφυγαν από το καζίνο.

Στο σημείο πήγε και συνομίλησε με αγρότες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο καθώς μόλις επέστρεψε από την Αθήνα.

«Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε στο πλάι σας γιατί ο αγώνας σας είναι δίκαιος και γιατί τα αιτήματα σας είναι συγκεκριμένα» είπε απευθυνόμενος στους αγρότες ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος πάντως έχει κατ' επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή του στο κλείσιμο των δρόμων.