Skip to main content

Thessaloniki Walking Tours: Μια βόλτα στα ξενοδοχεία της πόλης

Η ομάδα υπόσχεται να δείξει την πόλη από μια αναπάντεχη οπτική γωνία αναδεικνύοντας τη γοητεία χώρων και σημείων που προσπερνάμε βιαστικά.

Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης είναι η νέα θεματική της Thessaloniki Walking Tours που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 3 Ιουνίου.

«Περιηγούμαστε δυτικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε σημεία, τόπους, χώρους και μυστικές γωνιές που βρίσκονται έξω από τον ξεναγικό χάρτη ανασύροντας μνήμες φιλοξενίας στην πόλη 100 και πλέον χρόνων. Ξενοδοχεία θρυλικά, ορατά αλλά και αόρατα, ξενοδοχεία που διατηρήσαν ή και έχασαν τη χρήση τους μέσα στο χρόνο, μερικά σε άριστη κατάσταση κι άλλα απλώς φαντάσματα, τροφοδοτούν τις αφηγήσεις μας. 

Με ξεναγό τη Χριστίνα Μαβίνη, αναζητούμε τα νήματα που δένουν αυτούς τους χώρους μεταξύ τους, εντοπίζουμε τις λεπτομέρειες που συγκροτούν τον αρχιτεκτονικό τους χαρακτήρα και ακούμε τα βήματα των ανθρώπων που φιλοξενήθηκαν σε αυτά: ταξιδιώτες, επισκέπτες, έμποροι από άλλες πόλεις, αντιπρόσωποι εταιριών ή απλώς πρόσωπα που τα έφερε η τύχη και η ζωή και βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη αλλάζοντας τα δεδομένα στην ανθρωπογεωγραφία της. 

Ξεκινώντας από τον ανακαινισμένο χώρο όπου κάποτε βρίσκονταν το ξενοδοχείο Βιέννη και καταλήγοντας στο τετράγωνο των ξενοδοχείων στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Κομνηνών βλέπουμε την πόλη από μια αναπάντεχη οπτική γωνία αναδεικνύοντας τη γοητεία χώρων και σημείων που προσπερνάμε βιαστικά», αναφέρει στην περιγραφεί της η ομάδα.

Σημείο συνάντησης: Εγνατία με Δωδεκανήσου (μπροστά στην ALPHA BANK)

Ώρα: 11πμ.

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900 - 1