Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξένοι αναζητούν κτήρια για επενδύσεις σε μικρά ξενοδοχεία

Επιχειρήσεις ισραηλινών, γερμανικών και βουλγαρικών συμφερόντων θέλουν να επενδύσουν σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη έχει πλέον μπει στον ευρωπαϊκό χάρτη σαν προορισμός city break και ως τέτοιος σταδιακά γίνεται ολοένα και περισσότερο αναγνωρίσιμος, προσελκύοντας και επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένους τουριστικούς ομίλους και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου του real estate, αυτή την περίοδο αναζητούν κατάλληλα κτήρια στο κέντρο της πόλης, για τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, επιχειρήσεις ισραηλινών συμφερόντων, γερμανικών και βουλγαρικών.

Οι ενδιαφερόμενοι «σκανάρουν» όλο το ευρύτερο κέντρο της πόλης, από την περιοχή του Βαρδαρίου μέχρι την Αγγελάκη και από την παραλιακή ζώνη ως και λίγο πάνω από την οδό Ολύμπου, ελπίζοντας να βρούνε κτήρια κατάλληλα για μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ακόμη και διατηρητέα, που θα μπορούν να αξιοποιηθούν για νέες χρήσεις. Μάλιστα, οι έρευνες στρέφονται στον εντοπισμό κτηρίων κατάλληλων για τη δημιουργία μίας μονάδας άνω των 50 δωματίων και, μίας δεύτερης, μικρότερης, των 20 δωματίων και πλέον.

Στο κέντρο λοιπόν της πόλης υπάρχουν ακόμη κτήρια που μπορούν να αξιοποιηθούν, εμβαδού 2.000 – 3.000 τ.μ., που θεωρούνται κατάλληλα για μικρές ξενοδοχειακές μονάδες.

Θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι τουριστικά η Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθεί μελλοντικά, καθώς πλέον έχει καταστεί προορισμός city break για Τούρκους και Βαλκάνιους, ενώ δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών από το Ισραήλ, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, από Κύπριους που σταθερά την προτιμούν, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των δυτικοευρωπαίων που επισκέπτονται την πόλη.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η πόλη θα γίνει πραγματικά «διεθνής» με την ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»(τόσο στις υποδομές των διαδρόμων, όσο και στο terminal), τη λειτουργία του Μετρό στην επόμενη τριετία αλλά και την αυξημένη εμπορική- επιχειρηματική κίνηση που θα προκύψει από την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα, ενώ σε αυτή την εξέλιξη οπωσδήποτε συμβάλλει και η μεγαλύτερη δραστηριοποίηση σε πόλους ανάπτυξης όπως το εκθεσιακό της ΔΕΘ- Helexpo, η «Τεχνόπολη», αλλά βεβαίως και η αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Χαλκιδική και την Πιερία.

Να μη λησμονούμε ότι σταδιακά δείχνουν διατεθειμένοι να μπούνε πιο δυναμικά στο επενδυτικό παιχνίδι και ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, όπως συμβαίνει με το ακίνητο του παλιού «Όλυμπος Νάουσα» το οποίο θα αξιοποιήσουν από κοινού Grivalia και Μακεδονικά Ξενοδοχεία, ενώ η Zeus International ανέλαβε να δώσει νέα προοπτική στο πρώην «Les Lazaristes» και νυν «Lazart». Μεγάλη επένδυση ήταν και εκείνη που πραγματοποίησε για την ανακαίνιση του «Μacedonia Palace» o όμιλος Σαββίδη.