Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Συνελήφθησαν ηγετικά στελέχη σπείρας διακίνησης ναρκωτικών

Πρόκειται για 3 άτομα ηλικίας 29, 51 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφίαια παράβαση Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κλοπή.

Στη σύλληψη τριών ηγετικών στελεχών κυκλώματος, που ενέχεται στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και την περαιτέρω διακίνησή τους στη χώρα, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τρεια άτομα ηλικίας 29, 51 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι συλληφθέντες, εντοπίστηκαν στην πόλη της Πτολεμαΐδας, ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1 κιλού και 832 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν έτερες έρευνες σε περιοχές της ίδιας πόλης, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, από αυτοκίνητο, την κατοχή τους, οικίες και αγροικία που χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, τα κάτωθι:

⦁ 26 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 29 κιλών και 109 γραμμαρίων,
⦁ 1 τσιγάρο εμπλουτισμένο με κάνναβη,
⦁ το συνολικό χρηματικό ποσό των 330 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
⦁ 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
⦁ 13 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους,
⦁ 24 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των παραπάνω ερευνών, προέκυψε ότι ο 51χρονος, μαζί με 30χρονη συνεργό του, στις 21 Ιουνίου, αφαίρεσαν, εντός υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κοζάνη, το πορτοφόλι 40χρονης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.