Skip to main content

Θετικά τα μηνύματα για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2018

Ο κ. Τζιάλλας εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση του τομέα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού.

Οι θετικές προοπτικές για το 2018, που αναμένεται να αποτελέσει χρονιά αύξησης των αφίξεων κρουαζιέρας στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, επισημάνθηκαν σε όλες τις επαφές και συναντήσεις με τους επικεφαλής της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας που είχε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Seatrade Cruise Global 2018 στο Φορτ Λοντερντέιλ στις ΗΠΑ.

Ο κ. Τζιάλλας εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση του τομέα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού, όπου ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού από κοινού με την Ένωση Λιμένων Ελλάδος συμμετείχαν με περίπτερο και δυναμική παρουσία.

Συμμετείχε σε συζήτηση στο πλαίσιο της έκθεσης για το μέλλον της κρουαζιέρας στην Ευρώπη και συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, μεταξύ των οποίων, τον κ. Κυριάκο Αναστασιάδη, πρόεδρο της CLIA Ευρώπης της Διεθνούς  Ένωσης Κρουαζιέρας, την κα Wybcke Meier, Διευθύνουσα Σύμβουλο της TUI Cruises, τον κ. Gianni Onorato Διευθύνοντα Σύμβουλο της MSC Cruises και τον κ. Airam Diaz Pastor, Πρόεδρο της MedCruise.

Επιπλέον, ο Γ.Γ. πραγματοποίησε  συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Carnival Corporation κ. Giora Israel, με τον Πρόεδρο της Celestyal Cruises κ. Leslie Peden και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ταξιδιωτικού οργανισμού Navigator Travel & Tourist Services κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο. Στις συναντήσεις παρέστη και η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά κα Γκρέτα Καματερού.

Κυρίαρχα θέματα αποτέλεσαν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη νέων ελληνικών προορισμών κρουαζιέρας και θεματικών τουριστικών προϊόντων, τα έργα υποδομών για την εξυπηρέτηση των αναγκών φιλοξενίας μεγαλύτερων σε μέγεθος κρουαζιερόπλοιων με βάση τις παγκόσμιες τάσεις, και η ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδας ως ανταγωνιστικού μεσογειακού και ευρωπαϊκού προορισμού.