Skip to main content

Θετικό κλίμα στη συνάντηση Σκουρλέτη με πρώην συμβασιούχους της ΕΥΑΘ

Χωρίς να αναλάβει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση, ο υπουργός εμφανίστηκε με θετική διάθεση απέναντι στο πρόβλημα των πρώην συμβασιούχων της ΕΥΑΘ.

Γράφει ο Σαλονικιός

Σε θετικό κλίμα μαθαίνω πως έγινε η συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα των πρώην συμβασιούχων της ΕΥΑΘ. Σε αυτήν συμμετείχαν ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, τέσσερις εκπρόσωποι των πρώην συμβασιούχων, οι δικηγόροι των δύο πλευρών και ένας συνεργάτης του υπουργού.

Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς προέκυψε το πρόβλημα. Πόσοι εργάζονταν στην ΕΥΑΘ, για πόσα χρόνια, με τι σχέση εργασίας κ.λπ.

Οι πρώην συμβασιούχοι ενημέρωσαν τον υπουργό ότι πλέον το έργο το οποίο έκαναν οι ίδιοι όλα τα προηγούμενα χρόνια τώρα ανατίθεται σε ιδιώτες εργολάβους και αναφέρθηκαν στους δύο διαγωνισμούς τους οποίους έκανε η ΕΥΑΘ για την ανάθεση σε ιδιώτη του έργου της διανομής των λογαριασμών καθώς και της καταγραφής των μετρήσεων στους υδρομετρητές.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε πως ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση είναι κατά των εργολαβιών και ότι θέση τους είναι όλες αυτές οι εργασίες να γίνονται από εργαζόμενους με κανονική σχέση εργασίας με την εταιρεία.

Χωρίς να αναλάβει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση, ο υπουργός, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εκπρόσωποι των πρώην συμβασιούχων, εμφανίστηκε με θετική διάθεση απέναντι στο πρόβλημά τους και πλέον, οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για την εξεύρεση συγκεκριμένης λύσης, μέσω των δικηγόρων τους αυτή τη φορά.

Πάντως οι πρώην συμβασιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ έως ότου δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.