Skip to main content

Θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις Γαβότση για υπαλλήλους του δήμου

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου είπε πως ο δήμος έχει εννέα μηχανικούς και οι μισοί είναι σχεδόν ΑμεΑ, στην πράξη και στη γνώση και στην ψυχολογία.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση που έκανε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος χαρακτήρισε κάποιους από τους πολιτικούς μηχανικούς του δήμου ΑμεΑ.

Η δήλωση του έγινε κατά το δημοτικό συμβούλιο και απαντώντας στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Ανέστη Πολυχρονίδη αναφορικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στον δήμο και τη σύγκριση που έγινε με τον δήμο Θέρμης.

Ο δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο δήμος Θέρμης έχει πενήντα μηχανικούς. Εμείς έχουμε εννέα και οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν ΑμεΑ, στην πράξη και στη γνώση και στην ψυχολογία. Ξέρετε πολύ καλά!».Ο δήμος Θέρμης έχει πενήντα μηχανικούς.

Τα λόγια του δημάρχουν προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κ. Πολυχρονίδη, ο οποίος του ζήτησε να ανακαλέσει.

Έπειτα σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος προσπάθησε να τα... γυρίσει, λέγοντας: «Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου μου χρησιμοποίησα μια αδόκιμη έκφραση προκειμένου να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αποδίδει τα μέγιστα βάσει των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών».

Παρά την ανακοίνωση του δημάρχου, η κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση ήταν δριμεία, όπως προκύπτει από τους διαλόγους που έφερε στο φως της δημοσιότητας το politesoraiokastrou.gr.

ΑΝ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ «Η αναφορά του δημάρχου είναι άκρως προσβλητική για εργαζόμενους συναδέλφους μηχανικούς στον δήμο μας. Είναι βαθύτατα αντικοινωνική απέναντι στους εργαζόμενους ΑμεΑ στον δήμο μας και στην αποδεδειγμένη ικανότητα παραγωγής έργου και προσφοράς τους. Η σιωπηλή άρνησή του να ανακαλέσει φανερώνει την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας και την ύπαρξη υπέρμετρης αλαζονείας. Περιμένω τη θέση του συλλόγου εργαζομένων του δήμου και των υπευθύνων της τεχνικής υπηρεσίας».

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δύναμη Δημιουργίας): "Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου μας εκπλήσσει με τα λεγόμενά του. Δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τα όσα είπε δημόσια ο κ. Γαβότσης όσον αφορά τους μηχανικούς του δήμου, αλλά και την αμφισβήτηση των δυνατοτήτων των συνανθρώπων μας με αναπηρία να παράγουν έργο. Είναι ντροπή να βγαίνουν τέτοια λόγια από το στόμα ενός δημάρχου."

ΓΡ. ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ (Αλληλεγγύη – Ανατροπή): "Θεωρώ πραγματικά απαράδεκτη τη δήλωση του δημάρχου η οποία ξεστομίστηκε ελαφρά την καρδία, προσβάλει του μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας, και υποκρύπτει απαξίωση στο πρόσωπό τους. Η δήλωση αυτή δείχνει επίσης τη νοοτροπία και την οπτική που έχει για την κατηγορία αυτή των συνανθρώπων μας."

ΑΓΓ. ΘΕΜΕΛΗΣ (Λαϊκή Συσπείρωση): "Αυτό είναι απαράδεκτο. Ειπώθηκε σε μία στιγμή που έλεγε πως δε μπορεί να λειτουργήσει το αρμόδιο γραφείο στον δήμο, που έχει ο ίδιος την ευθύνη και όλοι οι άλλοι που δέχτηκαν τον Καλλικράτη χωρίς τις κατάλληλες υποδομές. Τώρα να χαρακτηρίζεις έτσι κάποιους εργαζόμενους είναι απαράδεκτο, είναι και ρατσιστικό διότι υπάρχουν ΑμεΑ στο δημόσιο οι οποίοι αποδίδουν καλύτερα και από τους εργαζόμενους που δεν είναι ΑμεΑ. Ποτέ στο δημόσιο δεν γίνονται δηλώσεις που αφορούν το προσωπικό. Είτε ατομικά είτε δημόσια. Αν θες κάτι να κάνεις, τους συγκαλείς και βάζεις το ζήτημα εσωτερικά."