Skip to main content

Τι λέει στη Voria η 18χρονη για τη σεξουαλική παρενόχληση από ρασοφόρο

Η 18χρονη φοιτήτρια ΠΦ κατέθεσε μήνυση εναντίον του άντρα - Σχολιάζει τις κατηγορίες που δέχθηκε και το γεγονός ότι το ζήτημα πήρε τέτοιες διαστάσεις.

Σοκ προκαλεί η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από ρασοφόρο μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ που κατήγγειλε 18χρονη φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη μέσω χθεσινής ανάρτησης στο Facebook, η οποία συνοδευόταν και από σκληρό φωτογραφικό υλικό όπου φαίνεται ο άνδρας να αυνανίζεται. Όπως γνωστοποίησε μιλώντας στη Voria.gr η 18χρονη Π.Φ., η ανάρτηση της οποίας αποτέλεσε την αφορμή για να αποκαλύψουν και άλλες γυναίκες ότι έπεσαν θύματα παρόμοιας συμπεριφοράς από τον ίδιο άνδρα, σήμερα κατέθεσε μήνυση κατά του ρασοφόρου.

Το περιστατικό αλλά και ο ασυνήθιστος τρόπος καταγγελίας μέσω Facebook από την 18χρονη προκάλεσε σάλο καθώς και την παρέμβαση των διαχειριστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που προχώρησαν σε μερικό μπλοκάρισμα του λογαριασμού της, ενώ οι επίμαχες φωτογραφίες δεν είναι πλέον διαθέσιμες. Η ίδια περιγράφει στη Voria.gr τη σοκαριστική εμπειρία που βίωσε ως εξής: « Το επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στο λεωφορείο 14Α. Αρχικά, μου φάνηκε περίεργο που [ο ρασοφόρος] έκατσε δίπλα μου γιατί υπήρχαν και άλλες ίδιες θέσεις και επειδή ... έκατσε κιόλας δίπλα σε μια κοπέλα με ροζ μαλλιά και σκουλαρίκια. Κάθισε δίπλα μου, έβαλε την τσάντα του στα πόδια του και ένιωθα να με χαϊδεύει στο μπούτι. Στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν ιδέα μου, αυτός είναι σαν μοναχός, μάλλον από το τράνταγμα του λεωφορείου θα ήταν, και έκατσα σταυροπόδι για να μην με ακουμπάει. Μετά έβαλε το λάπτοπ στο δεξί του χέρι για να καλύπτει την ορατότητα, άνοιξε τα πόδια του και άρχισε να χαϊδεύεται».

«Τον είδα με την άκρη του ματιού μου και περίμενα να βγάλω φωτογραφία γιατί ήξερα ότι δεν θα με πίστευε κανένας. Στο δευτερόλεπτο που έβγαλα τη φωτογραφία, κατέβασα το κινητό μου και άρχισα να φωνάζω: “τι κάνεις, τι κάνεις”».

Όπως υποστηρίζει η ίδια, ο άντρας εκείνη τη στιγμή σηκώθηκε γρήγορα, πάτησε το κουμπί για να κατέβει στη στάση, ενώ όλοι οι επιβάτες κάθονταν και την κοίταζαν. Σύμφωνα με την ΠΦ, μόνο εκείνη την ώρα της απευθύνθηκε ο άντρας,  κοιτάζοντας την και ρωτώντας την «τι κάνω;». Έπειτα κατέβηκε γρήγορα από το λεωφορείο, υποστηρίζει η ΠΦ. «Μια κοπέλα μόνο με ρώτησε τι έγινε, κανένας άλλος δεν ενδιαφέρθηκε» τονίζει η ίδια. Η ΠΦ προσθέτει πως εκείνη τη στιγμή που εκτυλίχθηκε το περιστατικό, έπαθε σοκ ενώ, όπως λέει χαρακτηριστικά, αν έβλεπε τον συγκεκριμένο άντρα έξω στον δρόμο, δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορούσε να προβεί σε αυτή την πράξη.

Η ανάρτηση στο Facebook

Τη Δευτέρα το βράδυ, η 18χρονη φοιτήτρια ανήρτησε στο Facebook καταγγελία όπου περιγράφει συνοπτικά τα παραπάνω, συνοδευόμενη μάλιστα από τις φωτογραφίες, που όπως υποστηρίζει, η ίδια είχε τραβήξει. «Ανέβασα στο Facebook τις φωτογραφίες μήπως κάποια κοπέλα ή κάποιος άλλος έζησε κάποιο παρόμοιο περιστατικό. Γιατί είπα ότι αν αυτός το έκανε τόσο απροκάλυπτα σε εμένα θα το έχει ξανακάνει και σε άλλη κοπέλα, θα υπάρχει κάποιο συμβάν. Έτσι και έγινε! Δεν περίμενα να φτάσει σε τόσο σημείο να το μάθει όλος ο κόσμος», τόνισε η ΠΦ, προσθέτοντας ότι δεν πήγε άμεσα να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία γιατί δεν είχε τη φωτογραφία του προσώπου του ρασοφόρου. 

Μόλις δημοσιεύθηκε, η ανάρτηση της κοπέλας προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων με χιλιάδες κοινοποιήσεις και σχόλια. Ανάμεσα στα σχόλια που δέχθηκε, υπάρχουν τόσο μηνύματα συμπαράστασης όσο και χλευαστικά μηνύματα που κατηγορούν τη φοιτήτρια για αλλοίωση των φωτογραφιών.

Ανάμεσα στα μηνύματα όμως, ξεχώρισαν και αυτά κάποιων κοριτσιών που υποστήριξαν ότι είχαν παρόμοια εμπειρία με την ΠΦ με πρωταγωνιστή τον ίδιο άντρα. Μάλιστα μια κοπέλα ανήρτησε και φωτογραφία όπου φαίνεται το πρόσωπο του ρασοφόρου.

Όπως δηλώνει η φοιτήτρια σκέφτηκε αρκετά πριν προχωρήσει ακόμα και στην καταγγελία στο Facebook καθώς το συμβάν σημειώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι και η ΠΦ το δημοσίευσε το βράδυ της Δευτέρας.

«Ήθελα πρώτα να το συζητήσω με τα δικά mου άτομα, για το αν έχει βαρύτητα να το τραβήξω το θέμα» είπε ενώ συμπλήρωσε ότι ήθελε να έχει αρκετό χρόνο μπροστά της για να το κάνει, πράγμα που ήταν αδύνατον την προηγούμενη ημέρα λόγω φόρτου εξαιτίας της εξεταστικής.

Οι γονείς της διαφωνούν, όπως υποστηρίζει, που το θέμα πήρε τόση δημοσιότητα, η ίδια όμως έχει διαφορετική άποψη.

«Θα συμβεί σε άλλες κοπέλες, και έχει ήδη συμβεί [το συγκεκριμένο συμβάν] και αν μη τι άλλο αυτά τα πράγματα πρέπει να λέγονται».

Η ΠΦ υπέβαλε σήμερα μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της Τούμπας όπου κατήγγειλε επίσημα το περιστατικό προσκομίζοντας όλες τις φωτογραφίες, τόσο τις δικές της όσο και της άλλης κοπέλας. Σύμφωνα με την ίδια, μήνυση θα καταθέσει και η μητέρα κοριτσιού που επίσης υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα του συγκεριμένου άντρα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τον εντοπισμό του ρασοφόρου και σε βάρος του άντρα σχηματίστηκε δικογραφία για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας». (δείτε εδώ).   

«Στην αστυνομία μου είπαν ότι είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα. Πιστεύω ότι θα κινητοποιηθούν πολλά άτομα» υποστηρίζει η ίδια.

Οι κατηγορίες για photoshop

Πολλοί χρήστες του Facebook την κατηγορούν για αλλοίωση της φωτογραφίας με το μόριο του ρασοφόρου. Η ίδια απαντά: «Θα αποδειχθεί αν ήταν photoshop ή όχι. Αν ήθελα να πάρω δημοσιότητα, θα μπορούσα να κάνω άλλα πράγματα και όχι να κάθομαι και να ασχολούμαι και να τρέχω στην αστυνομία για να κάνω μηνύσεις που δεν ισχύουν. Δεν θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο. Δεν θα πήγαινα μέχρι τα δικαστήρια αν ήταν κάτι πλαστό. Μπορεί να αποδειχθεί η γνησιότητα των φωτογραφιών και για αυτόν τον λόγο δεν φοβάμαι».

Δείτε την ανάρτηση της 18χρονης στο Facebook εδώ.