Skip to main content

Καράογλου: Σπάζοντας στερεότυπα με τολμηρές μεταρρυθμίσεις

Άρθρο του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα για ένα τολμηρό εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

του Θεόδωρου Καράογλου*

Το «άστρο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τρεμοσβήνει. Έχασε χρόνο, ευκαιρίες, την πολιτική της ηγεμονία και καθημερινά αποκαλύπτονται τόσο τα ελλείμματα διακυβέρνησης, όσο και ηθικής.

Ακόμη και το τελευταίο προπαγανδιστικό της αφήγημα «ούτε ένα ευρώ σε νέα μέτρα» κατέπεσε υπό το βάρος της φορολογίας που πολλαπλασιάζεται, της ανεργίας που καλπάζει και της πραγματικής οικονομίας που συρρικνώνεται σε επικίνδυνο βαθμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πολιτικά οξύμωρο να ακούς τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά με θράσος περί… ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Είτε έχει άγνοια της πραγματικότητας, είτε με «μπαλώματα» και καθυστερήσεις ναρκοθετεί εσκεμμένα τη διαπραγμάτευση προκειμένου να κερδίσει χρόνο, ώστε να συνεχίσει να διορίζει με την ησυχία του και να μοιράζει παχυλά εφάπαξ σε ημετέρους, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η Ελλάδα βουλιάζει στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Ανεξάρτητα του τι από τα δυο ισχύει, κάθε ημέρα που περνά η χώρα οπισθοδρομεί.

Όσο καθυστερούν να κλείσουν τη συμφωνία με τους δανειστές η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, με αποτέλεσμα η «τρύπα» στα έσοδα του προϋπολογισμού για το 2018 να μεγαλώνει επικίνδυνα.

Συμπέρασμα; Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο θα επιφέρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα από το 2019 έως το 2021.

Μόνο που μετά από σχεδόν 7 χρόνια ύφεσης, κρίσης και μνημονίων, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο σπάζοντας στερεότυπα!

«Αλήθεια δεν είναι ό,τι συμφέρει το λαό», όπως υποστήριζε ο Λένιν, ούτε φυσικά ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, στην άκρη τα ευχολόγια, ας κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού και ας απεγκλωβιστούμε από τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, προχωρώντας επιτέλους στην ικανοποίηση ώριμων αιτημάτων της κοινωνίας, που αποτελούν επιτακτικές ανάγκες της εποχής.

Η επιθετική αποκλιμάκωση της φορολογίας, η μείωση εργοδοτικών εισφορών, η τολμηρή υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων, η ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία και η απενεχοποίηση του κέρδους είναι ορισμένες από αυτές.

Όπως, επίσης, το να έχεις τη γενναιότητα να λες αλήθειες στους πολίτες όσο δυσάρεστες και αν είναι, το να βάζεις στόχους και να αγωνίζεσαι για αυτούς παρά τις όποιες αντιξοότητες ή να είσαι αποφασισμένος να αλλάξεις πρώτα ο ίδιος για να έχεις στη συνέχεια την απαίτηση να αλλάξουν καθεστωτικές αντιλήψεις.

Με λίγα λόγια οφείλουμε στην Ελλάδα να δούμε… πέρα από τη μύτη μας, αντιλαμβανόμενοι ότι τους τελευταίους μήνες η μοίρα της χώρας βρίσκεται άρρητα συνδεδεμένη με μια ιστορική κλεψύδρα η οποία αδειάζει επικίνδυνα.

Βλέπετε, ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε εθνικό δυστύχημα!

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι το να κυβερνάς σημαίνει να έχεις θάρρος και σχέδιο, όπως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι «κυβερνώ» σημαίνει λύνω προβλήματα και όχι δημιουργώ επιπρόσθετα.

Όσο συνεχίζουν να ταλανίζονται ανάμεσα στον εθνικολαϊκισμό και τον αμοραλισμό, τόσο θα παρασέρνουν την Ελλάδα στην οικονομική άβυσσο, μετατρέποντάς την στη… νεκρά ταχύτητα της Ευρώπης.

Σήμερα η πατρίδα μας έχει ανάγκη ένα τολμηρό εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διαμορφώνει συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ να περάσουμε ως Έθνος από τη λογική της διανομής, στη λογική της παραγωγής, διότι αυτή είναι η μόνη λύση που θα σκίσει πραγματικά τα μνημόνια

Άλλωστε, όπως επισήμανα και στην ομιλία μου στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσα το Σάββατο με την Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, «Νέα Δημοκρατία σημαίνει ελεύθερη οικονομία, νέες επενδύσεις, νέες δουλειές, ανάπτυξη».

Το πετύχαμε στο παρελθόν κάτω από αντίξοες συνθήκες, μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι. Από εμάς εξαρτάται!

*Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης - Αν. Τομεάρχης Εργασίας