Skip to main content

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Ψαράς αγνοούνταν επί δύο μερόνυκτα

Ο 75χρονος έπλεε με τη βάρκα του στη θάλασσα, επειδή λόγω της κακοκαιρίας δεν μπορούσε να επιστρέψει στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό.

Εφιαλτικές ώρες στη θάλασσα της Χαλκιδικής πέρασε ένας ηλικιωμένος ψαράς, που λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να επιστρέψει στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό, απ' όπου είχε φύγει το πρωί της Κυριακής για να ψαρέψει.

Το βράδυ της Δευτέρας κι αφού ο ψαράς, ηλικίας 75 ετών, δεν είχε επιστρέψει, ο γιος του ενημέρωσε το Δ' Λιμενικό Τμήμα Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού, το οποίο ξεκίνησε αναζητήσεις για τον εντοπισμό του άτυχου άνδρα.

Στις έρευνες εντοπισμού συμμετείχαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο παραπλέοντα πλοία και δύο αλιευτικά σκάφη, ενώ από ξηράς έρευνα διεξήγαγε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τελικά, ο ηλικιωμένος βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή του Μαραθιά, με το σκάφος του, το «Άγιος Νικόλαος» (Λ.Ι. 646) και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. Μάλιστα, ο ίδιος, σύμφωνα με το Λιμενικό, αρνήθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, υποστηρίζοντας πως είναι καλά στην υγεία του.