Skip to main content

Τι αναμένεται από τη συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ στο Νταβός

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι μοναδική η ευκαιρία που της παρουσιάζεται για να ξεκαθαρίσει τη στάση του Ταμείου από εδώ και στο εξής.

Και με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί στο Νταβός, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Εννοείται ότι επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα κάτι σχετικό, για διάφορους λόγους. Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο από κάθε άποψη. Κι αυτό γιατί η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι μοναδική η ευκαιρία που της παρουσιάζεται για να ξεκαθαρίσει τη στάση του Ταμείου από εδώ και στο εξής.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ από τη Voria.gr είχαμε προαναγγείλει την παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, πριν καν κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πάει φέτος στο συγκεκριμένο φόρουμ.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι έως τώρα ενδείξεις συγκλίνουν υπέρ της άποψης ότι σε αυτή τη συνάντηση, θα επιβεβαιωθεί κάτι που το γράφουμε εδώ και καιρό. Ότι, δηλαδή, το ΔΝΤ δεν σκοπεύει να φύγει από την Ελλάδα άμεσα...

Και κάτι ακόμα: Σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως ότι το ΔΝΤ πιέζει για να έλθει ένα χρόνο νωρίτερα (από 1/1/2019) η εφαρμογή του νέου μειωμένου αφορολογήτου ορίου (στα 5700 ευρώ). Αρχικά, το υπουργείο Οικονομικών το διέψευδε, εμμέσως πλην σαφώς. Ωστόσο, προχθές, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, το παραδέχθηκε!