Skip to main content

Τι αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας με το ταξίδι του στη Ντόχα του Κατάρ

Θα γίνει προσπάθεια ώστε η επίσκεψη Τσίπρα να συμπέσει με τα εγκαίνια λειτουργίας της γραμμής του μετρό στο Κατάρ (Golden Line).

Είναι ένας προορισμός, τον οποίο θέλουν όλοι οι κατά καιρούς Έλληνες πρωθυπουργοί να επισκεφθούν. Κάποιοι τα κατάφεραν, άλλοι όχι. Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η σειρά του κ. Αλέξη Τσίπρα. Οπως πληροφορείται, λοιπόν, η Voria.gr, την Ντόχα του Κατάρ θα επισκεφθεί ο Ελληνας πρωθυπουργός, έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Ηδη, σε διπλωματικό επίπεδο οι σχετικές προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει.

Χρονικά, μάλιστα, η επίσκεψη θα γίνει προσπάθεια ώστε να συμπέσει με τα εγκαίνια λειτουργίας της γραμμής του μετρό στο Κατάρ (Golden Line), που κατασκευάζεται από την ελληνική εταιρία ΕΛΑΚΤΩΡ. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη γραμμή του υπογείου στο Κατάρ και κατασκευάζεται ενόψει του επόμενου Μουντιάλ, που θα γίνει σε δύο χρόνια εκεί. Γι αυτό και με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός, ο κ. Τσίπρας θέλει να επισκεφθεί το πολύ ισχυρό κράτος του Κόλπου.

Εννοείται ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει εκεί για ...δημόσιες σχέσεις. Ο βασικός και ευνόητος στόχος του θα είναι να προσελκύσει επενδυτές. Το κακό είναι ότι και στο παρελθόν πολλοί ήταν οι προκάτοχοι του, που προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο, χωρίς κάποιο απτό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα με τα πετροδολάρια είναι ότι δεν έρχονται εύκολα, όπως έχει διδάξει η έως τώρα, κακή, εμπειρία της τελευτίας δεκαετίας. Εκτός και αν ο κ. Τσίπρας κάνει την έκπληξη...