Skip to main content

Τι απαντά ο Τσακαλώτος για το ενδεχόμενο αποπομπής Βαρουφάκη

Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Σχέσεων σημερινό δημοσίευμα που τον ήθελε να ζητεί αποπομπή του ΥΠΟΙΚ από την κυβέρνηση.

Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη από το κυβερνητικό σχήμα.

«Ουδέποτε ζήτησα την αποπομπή του Γ. Βαρουφάκη από την κυβέρνηση. Τον θεωρώ αναπόσπαστο μέλος της συλλογικής διαπραγματευτικής ομάδας», σχολίασε σε μήνυμά του στο twitter ο κ. Τσακαλώτος.



Υπενθυμίζεται ότι σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» κάνει λόγο για πέντε υπουργούς που φέρονται να ζήτησαν ως «άμεση προτεραιότητα» την αποπομπή Βαρουφάκη «προκειμένου η κυβέρνηση να αναδιατάξει τις δυνάμεις της για την επαναφορά των διαπραγματεύσεων στο προσκήνιο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συντάκτη, την αποπομπή Βαρουφάκη ζήτησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ράνια Αντωνοπούλου.