Skip to main content

Τι απάντησε ο πρωθυπουργός στη Voria.gr για το στρατόπεδο Παύλου Μελά

Η απάντηση του πρωθυπουργού στη Voria.gr για το μείζον θέμα της απόδοσης των στρατοπέδων και του μειωμένου πρασίνου στα αστικά κέντρα.

Για ένα μείζον ζήτημα που αφορά σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη, στο πολεοδομικό συγκρότημα, αλλά και στα σημαντικά ζητήματα της απόδοσης των στρατοπέδων και του μειωμένου πρασίνου στα αστικά κέντρα ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα η Voria.gr.

Η Voria.gr ρώτησε τον πρωθυπουργό σχετικά με την χρονίζουσα παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο δήμο, μια έκταση που προορίζεται να γίνει μητροπολιτικό πάρκο στο μεγαλύτερο ποσοστό της, σε ένα πολεοδομικό συγκρότημα, όπου η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο είναι από τις χειρότερες της Ευρώπης. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι η ανάπλαση του στρατοπέδου, που κολλάει μόνο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τον κ. Πάνο Καμμένο, έχει μελέτες και μάλιστα μπορεί να διασφαλίσει και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο στρατόπεδο, όμως σημείωσε ότι «θα το δει με θετική διάθεση».

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρά σε ένα σχέδιο παραχώρησης και αξιοποίησης αυτών των χώρων των πρώην στρατοπέδων και στη μεταφορά των στρατοπέδων εκτός αστικών κέντρων. Θα το δούμε συνεπώς το ζήτημα και του συγκεκριμένου στρατοπέδου με θετική διάθεση στο επόμενο διάστημα. Καταφέραμε να πετύχουμε σημαντικές νίκες το προηγούμενο διάστημα. Ήδη κάναμε ανάλογα βήματα στο Κερατσίνι, στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στο δήμο Αγίου Δημητρίου, στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής με την παραχώρηση εκτάσεων στις τοπικές κοινωνίες. Η κατεύθυνση που δίνουμε ως κυβέρνηση είναι αυτή. Όταν υπάρχουν χρήσεις που μπορούν να παραχωρηθούν για όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, αυτό να γίνεται».