Skip to main content

Απάντηση Οικολόγων Πράσινων Κ. Μακεδονίας στο ρεπορτάζ της Voria.gr

Η επιστολή του Φίλιππου Γκανούλη, Συντονιστή των Οικολόγων Πράσινων στην Κεντρική Μακεδονία - Τι λέει για το μέλλον της παράταξης.

Σε απάντηση του δημοσιεύματος της Voria.gr «Το συνέδριο η τελευταία Ευκαιρία για τους Οικολόγους Πράσινους» (δείτε εδώ), ο Φίλιππος Γκανούλης Συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων στην Κεντρική Μακεδονία μάς έστειλε την παρακάτω επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

«Σε απάντηση του δημοσιεύματος της Voria της 04/04 με τίτλο «Το συνέδριο η τελευταία Ευκαιρία για τους Οικολόγους Πράσινους» ως συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων Κεντρικής Μακεδονίας νιώθω ως χρέος μου να αποκαταστήσω την αντικειμενική οπτική των όσων αναφέρονται. Εντός της οικολογικής οικογένειας είναι απολύτως σεβαστές όλες οι απόψεις όμως στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ παρουσιάζεται μονάχα μια μειοψηφική οπτική μελών της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία σαφέστατα δεν επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές για τα κεντρικά όργανα του κόμματος αλλά ούτε σε ό,τι αφορά αυτές της περιφερειακής Γραμματείας όπως αφήνεται να εννοηθεί. Οι εκλογές παρουσίασαν ρεκόρ συμμετοχής δεκαετίας κάτι που δείχνει πως όχι μόνο το κόμμα δεν συρρικνώνεται, αλλά διαρκώς ενισχύεται με νέα μέλη, ενώ παράλληλα επανενεργοποιούνται όπως έδειξε η συμμετοχή στις εκλογές και παλαιότερα, γεγονός που ενισχύει την υφιστάμενη πολιτική δυναμική του φορέα.

Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο μου είναι γνωστό πως δεν είμαι σε καμιά περίπτωση συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Τσιρώνη, ενώ έχω επανειλημμένως δηλώσει και πριν τις εσωκομματικές εκλογές μας πως ο ρόλος μου σε ότι αφορά την Περιφερειακή οργάνωση θα είναι καθαρά επικουρικός από δω και πέρα λόγω της επιθυμίας συμμετοχής μου στο ανώτερο όργανο του κόμματος, το Πανελλαδικό συμβούλιο, κάτι που εν τέλει επετεύχθη σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως πράγματι το συνέδριο είναι μια ευκαιρία για τους οικολόγους πράσινους, μία ευκαιρία για να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος, πέρα από κατεστημένα και φέουδα του χώρου που κράτησαν καθηλωμένη την πολιτική οικολογία και τις προτάσεις της για πολλά χρόνια, μακριά από την κοινωνία και τις ανάγκες της, στον βωμό αδιέξοδων προσωπικών στρατηγικών. Ο κύριος αυτόνομος φορέας έκφρασης της πολιτικής οικολογίας θα παραμείνει το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων κόντρα στους σχεδιασμούς μερικών, και όλοι μαζί τα μέλη του κόμματος το εγγυόμαστε».