Skip to main content

Τι δεν έδειξαν οι κάμερες από το ενδέκατο Συνέδριο της ΝΔ

Η υποδοχή στη Φώφη Γεννηματά, οι τρεις πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, η δημοφιλής Ντόρα Μπακογιάννη και οι selfies του Απόστολου Τζιτζικώστα.

-Θερμής υποδοχής έτυχε η Φώφη Γεννηματά στο 11ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ. «Προγραμματισμένα» από ό,τι φάνηκε. Μόλις έφτασε η κ. Γεννηματά στην είσοδο του συνεδριακού χώρου, την πήρε από την πόρτα ο Τάκης Θεοδωρικάκος για να τη συνοδεύσει μέχρι τη θέση της. Έδαφος έτοιμο...

-Στη φωτογραφία από το 11ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, που δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram ο Γιώργος Βουλγαράκης υπάρχουν δυο αξιοσημείωτα. Το πρώτο ότι έχουμε ένα ενσταντανέ τριών πρώην προέδρων της ΟΝΝΕΔ (εκείνης που κατάργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πλέον έχει νέα μορφή...): Βουλγαράκης, Οικονόμου, Μαραβέλιας. Μαθαίνουμε ότι όλοι οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ κάθισαν (όχι τυχαία) στον ίδιο χώρο. Το δεύτερο ότι στο πίσω μέρος της φωτογραφίας διακρίνεται η προσφάτως αποπεμφθείσα (με εντολή προέδρου) Κατερίνα Παπακώστα. Μπορεί η κ. Παπακώστα να πήγε στο συνέδριο και να ήταν χαμογελαστή και βεβαίως ευπρόσδεκτη από τους συνέδρους, δεν έγινε το ίδιο όμως με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος σχολίασε την απουσία του από το μείζον κομματικό γεγονός ως εξής: «Μετά 40 χρόνια με πόνο ψυχής δεν θα είμαι παρών στο συνέδριο της...ΝΔ...Εγώ ο νικητής...».

-Εντυπωσιακά πολύ κόσμο συγκέντρωσε γύρω της η Ντόρα Μπακογιάννη στο χώρο του συνεδρίου. Όταν μάλιστα πήγε για καφέ έγινε ο κακός χαμός γύρω της. Οι selfies έπαιρναν και έδιναν... Άλλες δυο κυρίες της ΝΔ με τη δική της κομματική ιστορία η καθεμιά προσέλκυσαν την προσοχή και το ενδιαφέρον των συνέδρων στη θεματική ημερίδα της γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων για τις «Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της Οικογένειας». Στις πρώτες θέσεις η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και η Μαριέττα Γιαννάκου, που δεν προλάβαιναν τις χειραψίες.

-Γέμισε το facebook με selfies του Απόστολου Τζιτζικώστα με τους συνέδρους. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ήταν μέσα στα χαμόγελα κι από τα κεντρικά πρόσωπα στους χώρους του συνεδρίου κι ας μην ήταν ανάμεσα στους ομιλητές. Ένας άλλος περιφερειάρχης, ο Κώστας Μπακογιάννης επέλεξε πιο χαμηλό προφίλ. Μάλιστα, εθεάθη να παρακολουθεί την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη όρθιος και στο πίσω μέρος της αίθουσας, σχεδόν απαρατήρητος. Στο τέλος της ομιλίας πάντως χειροκρότησε θερμά.