Skip to main content

Τη Δευτέρα το πόρισμα για το Βατοπέδι

Το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της ΝΔ πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα.
Το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της ΝΔ πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα. Παράλληλα και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θα καταρτίσουν τις δικές τους πορισματικές θέσεις το καθένα.
 
Πληροφορίες θέλουν το κυβερνών κόμμα να προσανατολίζεται στην πρόταση παραπομπής στο ειδικό δικαστικό συμβούλιο, των τριών υπουργών που έχουν υπογράψει κυβερνητικές αποφάσεις σε σχέση με την υπόθεση δηλαδή των κυρίων Κοντό, Δούκα και Μπασιάκος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται σε εντοπισμό πολιτικών, κυρίως, ευθυνών ενώ οι επιλογές του ΚΚΕ δεν έχουν γίνει γνωστές. Ο ΛΑΟΣ αναμένεται να προτάξει το δεδομένο της παραγραφής των όποιων αδικημάτων, καταλογίζοντας ωστόσο τις ουσιαστικές ευθύνες ενός εκάστου των υπουργών που υπέγραψαν τις επίμαχες αποφάσεις.

«Θα είμαστε ακριβοδίκαιοι προς κάθε πλευρά και δεν θα στείλουμε κανέναν τζάμπα, χωρίς στοιχεία» τόνισε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δ.Τσιρώνης, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, εκφράζοντας παράλληλα τον δισταγμό των βουλευτών για παραπομπή υπουργών στο ακροατήριο «χωρίς δεμένη υπόθεση».