Skip to main content

Τοποθέτηση Μπουτάρη για την απευθείας ανάθεση έργου

Είναι υποχρέωση του δήμου να στηρίζει τα μέσα, είτε τις εφημερίδες είτε τα μπλογκ, με όποιον τρόπο μπορεί, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Με 15.000 ευρώ δεν γίνεται ούτε πιο πλούσια η εφημερίδα, ούτε πιο φτωχός ο δήμος» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της απευθείας ανάθεσης στην εφημερίδα «Μακεδονία» της εκδήλωσης των εγκαινίων του πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας.   

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, «δεν εξαγοράζεται κανένας με 15.000» και εξήγησε ότι από παλιά ο δήμος ενίσχυε τα μέσα ενημέρωσης με ολοσέλιδες διαφημίσεις. «Είναι υποχρέωση του δήμου να στηρίζει τα μέσα, είτε εφημερίδες είτε τα μπλογκ, με όποιον τρόπο μπορεί» σημείωσε.   

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι αναβάλλεται η εκδήλωση λόγω των εκλογών, καθώς είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου. «Δεν ακυρώνεται, αναβάλλεται, και είπαμε ότι θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη χώρα. «Εκτός από την Αγίας Σοφίας θα δώσουμε τόνο εορταστικό και σε άλλες αναπλάσεις, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα στην πόλη», τόνισε ο δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα η Voria.gr, το θέμα αποσύρθηκε από τη σημερινή συζήτηση μετά τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις  από στελέχη της Πρωτοβουλιάς για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να διοργανωθει η εκδήλωση, υπό τη μορφή της απευθείας ανάθεσης.