Skip to main content

Τι έδειξε η νεκροτομή για τον 17χρονο που εξαφανίστηκε από την Πυλαία

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο θανάτου του, υπολογίζεται στο διάστημα μεταξύ 26 και 27 Φεβρουαρίου, ενώ είχε είχε εξαφανιστεί από τις 21 Φεβρουαρίου.

Ανακοπή καρδιάς είναι η αιτία θανάτου του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη που είχε εξαφανιστεί από την Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Ο 17χρονος εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως η αιτία θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο θανάτου του, υπολογίζεται στο διάστημα μεταξύ 26 και 27 Φεβρουαρίου, ενώ είχε είχε εξαφανιστεί από τις 21 Φεβρουαρίου από το παιδοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή είχε αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια αφού το άτυχο παιδί δεν έφερε το παραμικρό σημάδι, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις από τις οποίες θα διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε την ανακοπή, αφού πρώτα αποκλειστεί η ύπαρξη τυχόν τοξικών ουσιών στον οργανισμό του.

Εφόσον δεν βρεθούν τυχόν τοξικές ουσίες, η καρδιακή ανακοπή θα μπορούσε να επέλθει και από πολύωρη έκθεση στο κρύο.

Ο νεαρός, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου με εισαγγελική εντολή, όπου είχε μεταφερθεί στις 21 Φεβρουαρίου από το κέντρο φιλοξενίας του ΑΧΕΠΑ.

Ο 17χρονος είχε γνωρίσει την απόρριψη των γονιών του και είχε άλλα τρία αδέρφια. Τα δύο μικρότερα αδέρφια του φιλοξενούνται σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης και η  μεγαλύτερη αδερφή του ήταν η μόνη που ενδιαφερόταν για τον Αλέξανδρο.

Ο Αλέξανδρος Τανίδης είχε διαγνωστεί με μία σπάνια ασθένεια που λέγεται παριλιστική σε ιδέες και αίσθηση μανίας καταδίωξης.