Skip to main content

Η ερώτηση για τα συμφέροντα στον ΟΛΘ και η αποτυχία των τσάμηδων

Η νέα επίθεση φιλίας από τον πρωθυπουργό Σκοπίων, η αποτυχία του Κόμματος των Τσάμηδων στις αλβανικές εκλογές και η υπόθεση με τα 45άρια.

Το αποκαλούμενο «Διεθνές Μακεδονικό Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τορόντο» (μία κίνηση ακραίων Σλάβων του Καναδά), με έμβλημα τη «Μεγάλη Μακεδονία», αναφέρει ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε ότι: «Ανεπίσημα -εάν ήμουν Μακεδόνας-, δεν θα διαπραγματευόμουν το όνομά μου» και ότι «Εάν αποσυρθούν τα Σκόπια από τις διαπραγματεύσεις δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν συνέπειες».

Πρόκειται για ηλιθιότητες, ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες, επειδή κάνουν "κρα" να μας πείσουν ότι έγιναν καλά παιδιά. Απεναντίας, εμείς οφείλουμε να δηλώσουμε τον θάνατο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, της οποίας η προθεσμία βίου έχει τελειώσει από χρόνια, και σιωπηρά δεχόμαστε ότι βρίσκεται σε ισχύ. Οι Σλάβοι των Σκοπίων, αν υπήρχε στιβαρή αντιμετώπιση από ελληνικής πλευράς, έχουν να διαλέξουν: Ή θα αποσύρουν τον όρο Μακεδονία, ή θα γίνουν σε λίγα χρόνια Ιλλυρίδα.

Και εν τω μεταξύ, νέα επίθεση… φιλίας δεχθήκαμε πάλι από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ: «Καταλαβαίνω τους νότιους γείτονες και φίλους της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", για τους οποίους δεν είναι εύκολο από τη σκοπιά αυτού του προβλήματος, αλλά ούτε και για εμάς στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας", είναι εύκολο να βρούμε γρήγορη λύση σε αυτό το πρόβλημα.

» Ζητώ ειλικρινά την υποστήριξη και τη βοήθεια των πολιτών της Ελλάδας, της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, του Κοινοβουλίου, από όλους, ώστε η "Μακεδονία" να κάνει το βήμα που περιμένουμε από το 2005 σε σχέση με την ένταξη στην ΕΕ και από το 2008 σε σχέση με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, επειδή η "Μακεδονία" δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση από την πλήρη ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ»

Η αποτυχία του Κόμματος των Τσάμηδων - PDIU, στις αλβανικές εκλογές, φαίνεται ότι δεν πτόησε τον ηγέτη του κόμματος, Shpetim Idrizi, ο οποίος ανήρτησε προκλητικό και ανιστόρητο κείμενο κατά της Ελλάδας, με αφορμή την "73η επέτειο της πιο αιματηρής σφαγής σε βάρος των Αλβανών της Τσαμουριάς, που διέπραξε ο στρατηγός Ζέρβας".

Πέντε ελληνικής καταγωγής βουλευτές εξελέγησαν στην αλβανική Βουλή, ενταγμένοι σε τρία αλβανικά κόμματα. Ας μη ενθουσιαζόμαστε, επειδή έχουν ελληνική καταγωγή. Έχουμε δει, κι έχουμε δει γενίτσαρους. Ο καθένας θα κριθεί από το έργο του.

Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται με την ερώτηση αν υπάρχουν ρωσικά συμφέροντα στην επένδυση στο λιμάνι Θεσσαλονίκης; Φοβάται ο ερωτήσας δημοσιογράφος μήπως μας υποχρεώσουν να χορεύουμε καζάσκα; Αρκετές ανοησίες δεν ειπώθηκαν τόσα χρόνια για την υπόθεση του Λιμανιού; Αν, δηλαδή, τα συμφέροντα ήσαν αμερικάνικα ή κινέζικα, τι θα άλλαζε για την πόλη;

Αυτή η ιστορία με τα 45άρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα. Υπάρχει ένας Καποδιστριακός Δήμος, που να μην τεμάχιζε τα έργα, σε γνώση της κεντρικής εξουσίας; Θα έπρεπε όλοι οι τοπικοί άρχοντες να βρεθούν στα Δικαστήρια. [Ό,τι ο Πολάκης δήλωσε δημόσια, πως ως δήμαρχος κρατούσε διπλά βιβλία, δεν συγκίνησε κανέναν εισαγγελέα;]

Εδώ και χρόνια μιλάμε για μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια, που εκμεταλλεύεται η Τουρκία. Και γιατί δεν γίνεται κι ένα χριστιανικό τόξο (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία) για να αντισταθεί στην τουρκο-μουσουλμανική εισβολή;