Skip to main content

Οι εξελίξεις στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και τα λόγια του ΠτΔ

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με ψήφισμά της ζητά από την Πολιτεία να αποκλείσει παντελώς την άμεση ή έμμεση χρήση του ονόματος της Μακεδονίας.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με ψήφισμά της ζητά από την Πολιτεία να αποκλείσει παντελώς την άμεση ή έμμεση χρήση του ονόματος της Μακεδονίας και οποιουδήποτε παραγώγου της. Ευτυχώς για την Ε.Μ.Σ., που θα έχανε παντελώς το κύρος της, δεν πλειοψήφησαν οι απόψεις, ούτε έπιασαν τόπο σε όλους οι πιέσεις για να ευθυγραμμιστεί με την επιθυμία του Τζορτζ Σόρος και των ενεργουμένων του.

Μετά το συλλαλητήριο, για να μη χαλάσω το κλίμα, θα πούμε μερικά "φωνήεντα" σε όσους πασχίζουν εδώ και χρόνια, να περάσουν γραμμή αντίθετη με τα εθνικά συμφέροντα, βρίζοντας μάλιστα όσους κρατούν εθνική γραμμή. Η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της Εταιρείας, είπε επί τέλους "όχι στις πατρωνίες". Και θα απαλλαχτεί, πιστεύω, από τους πάτρωνες στις επερχόμενες εκλογές του Δ.Σ.

To φιλοσκοπιανό κόμμα "Ουράνιο Τόξο" έχει θέσει ευθέως θέμα "πολιτιστικής αυτονομίας", που εκτός από την αναγνώριση "μακεδονικής" μειονότητας, θα περιλαμβάνει την εισαγωγή της "μακεντόνσκι" γλώσσας στην δημόσια εκπαίδευση.

Γιατί να μη τα ζητάει; Εδώ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναγνώρισε τους Σλάβους των Σκοπίων ότι είναι… Μακεδόνες [αλλά όχι οι μοναδικοί, ευτυχώς] και δεν θα το ζητήσουν οι εν Ελλάδι υποστηρικτές των Σκοπίων;

Απίθανη απόφαση του υπουργού Παιδείας  Ως άλλος... Νίκος Βαμβακούλας, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, προχώρησε στη σύσταση μίας… τριμελούς επιτροπής, αποτελούμενης από... πέντε μέλη, συν πέντε αναπληρωματικούς!

Τελικά, μέχρι ποίου σημείου θα φτάσει η… μεταρρύθμιση στην Παιδεία που αποφάσισε ο υπουργός; Είπαμε ότι βαδίζει σε αφελληνισμό προς δόξα του σοβιετισμού, αλλά θα αλλάξει και τα μαθηματικά;

Δολοφονική επίθεση δέχθηκε ο ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου, Όλιβερ Ιβάνοβιτς. Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του πολιτικού, μπροστά από τα γραφεία του κόμματος του. Παρ’ όλα αυτά, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι θα επέλθει ειρήνη στα Βαλκάνια. Κούνια που τους κούναγε… Το ίδιο έλεγαν και το 1774 με την Συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή.

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση με την οποία επιβάλλεται τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση και ραδιόφωνο. Κάτι που με απλά λόγια σημαίνει 16,06 εκατ. ευρώ το χρόνο για ένα συνδρομητικό τηλεοπτικό δίκτυο και 3,2 εκατ. ευρώ για ένα συνδρομητικό δίκτυο ραδιοφώνου! Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για αύξηση της συνδρομής μας.

Είπε ο Π. Παυλόπουλος: «Εφόσον υπάρχει σεβασμός, από την πλευρά της Αλβανίας, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. Αν, όμως, δεν υπάρχει σεβασμός, η Αλβανία επωμίζεται τις συνέπειες. Να είμαστε σαφείς σ΄ αυτό: Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις εν ονόματι της όποιας καλής φιλίας, καλής γειτονίας».

Ωραία τα είπες Πρόεδρε… Αλλά, στα μεν λόγια είμαστε πρώτοι, στις δε πράξεις ανεξεταστέοι.

Πέρασαν χιλιάδες χρόνια, κι έχουμε ακόμη τα ίδια μυαλά. Τίποτε δεν διδαχθήκαμε. Σα να μην πέρασε μια μέρα, είχε πει ο Δημοσθένης προς τους Αθηναίους:
 
«Δεν είναι ασφαλώς ένα και δύο τα αίτια ένεκα των οποίων έφθασαν τα πράγματα εδώ. Αλλά την κύρια αιτία θα τη βρείτε στο πρόσωπο εκείνων που προτιμούν να σας είναι ευχάριστοι παρά να σας συμβουλεύουν ορθά. Απ’ αυτούς, πολλοί προσπαθούν να συντηρούν τη σημερινή κατάσταση γιατί αντλούν από αυτή δημοτικότητα και εξουσία - κι έτσι ούτε οι ίδιοι προνοούν για το αύριο, ούτε νοιάζονται για το αν εσείς προνοείτε».